Ogłoszenie w PHPBB 3.0

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
DJ_Luki

Ogłoszenie w PHPBB 3.0

Post autor: DJ_Luki » 25 czerwca 2008, 10:58

Mógłby ktoś mi powiedzieć jak na forum wstawić ogłoszenie w HTML-u w którym znajdzie się reklama...??? proszę o szybką pomoc...

Awatar użytkownika
Mary$
Zasłużony

Re: Ogłoszenie w PHPBB 3.0

Post autor: Mary$ » 25 czerwca 2008, 13:30

Jeżeli chciałbyś móc tym szybko zarządzać bez ciągłego zmieniania pliku, to może wystarczy ta modyfikacja:
Global Announcements 1.0.0.b
`Hominis est errare, insipientis in errore perseverare` :)

.Net

Post autor: .Net » 25 czerwca 2008, 16:43

Mary$
proponował bym upgrade do 3.0.1
tam w standardzie są ogłoszenia globalne
"Napisz wątek jako: Zwykły Przyklejony Ogłoszenie Globalny"

ale tam nie używa sie znaczników html

wystarczy poszukać na naszym forum, wynik szukania po wpisaniu słowa kluczowego "reklama"

post31621.html?hilit=reklama%20na%20forum#p31621

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 25 czerwca 2008, 18:27

.Net raczej nie o to chodzi. W 3.0 również jest taka opcja.

Zobacz na modyfikację News Mod. Jeśli nie o to chodzi, to sprecyzuj bardziej swoją wypowiedź.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

.Net

Post autor: .Net » 25 czerwca 2008, 22:17

czyli ta modyfikacja Global Announcements 1.0.0.b "Modyfikacja dodaje na stronie głównej i w widoku tematu globalne ogłoszenie. W panelu administracyjnym mamy możliwość wyłączenia tego dodatku." czyli ma zadanie jedynie wyłączyć opcje ogłoszeń globalnych oraz dodać w indexsie??

odpowiednio modyfikując overall_header.html można umieścić odwołanie do zewnętrznego modułu reklamowego, gdzie sponsorzy po zalogowaniu będą mieli pełną statystykę wyświetleń i kliknięć na ich banery reklamowe.
niepamiętani nazwy a kiedyś z takiego korzystałem. można ustawić np ilość wyświetleń danej reklamy

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 26 czerwca 2008, 08:11

.Net pisze:czyli ta modyfikacja Global Announcements 1.0.0.b "Modyfikacja dodaje na stronie głównej i w widoku tematu globalne ogłoszenie. W panelu administracyjnym mamy możliwość wyłączenia tego dodatku." czyli ma zadanie jedynie wyłączyć opcje ogłoszeń globalnych oraz dodać w indexsie??
Raczej to jest coś takiego jak News Mod, tylko opis trochę mylący. Pewien nie jestem, bo tego nie testowałem.
.Net pisze:odpowiednio modyfikując overall_header.html można umieścić odwołanie do zewnętrznego modułu reklamowego, gdzie sponsorzy po zalogowaniu będą mieli pełną statystykę wyświetleń i kliknięć na ich banery reklamowe.niepamiętani nazwy a kiedyś z takiego korzystałem. można ustawić np ilość wyświetleń danej reklamy
Można i tak podpiąć skrypt. W większości przypadków da się to zrobić nawet bez modyfikacji kodu skryptu :)

DJ_Luki

Post autor: DJ_Luki » 26 czerwca 2008, 15:31

Mi chodzi o coś takiego jak było w PHPBB 2, że było można dodać ogłoszenie na stronie głównej lub na wszystkich stronach, a sterowało się tym w panelu administracyjnym(przynajmniej ja tak miałem w PHPBB 2 by przemo).

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 26 czerwca 2008, 18:51

Takie coś oferuje News Mod.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”