Przypomnienie dla nieaktywnych użytkowników

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Awatar użytkownika
Dares
Zasłużony
Kontakt:

Przypomnienie dla nieaktywnych użytkowników

Post autor: Dares » 19 kwietnia 2009, 12:37

Witam mam takie pytanie do reszty administratorów forum phpbb. Jak pewne zauważyliście jest taka opcja w PA w zakładce Główna » Pokaż nieaktywnych użytkowników > "Przypomnij". Mój problem polega na tym, że gdy wybiorę tą opcję i chcę np przypomnieć zaznaczonym użytkownikom o aktywacji konta to ta opcja nie działa.. nie zostaje wysyłany mail wraz z przypomnieniem. Inne opcje "aktywuj" "usuń" działają. Również działa opcja jak już wybiorę konkretnego użytkownika i wejdę w jego opcje np" Wymuś ponowną aktywację" . Myślałem, że to problem z ustawionym smtp ale skoro działa aktywacja konta poprzez mail, wymuszona ponowna aktywacja.. to to chyba raczej wina błędu w skrypcie phpbb. Czy ktoś z was też ma problem z tą opcją? Czy da się na to jakoś zaradzić? A może macie jakąś inną modyfikację która by przypominała automatycznie np co tydzień o aktywacji konta dla nieaktywnych użytkowników ?
www.LinkCentrum.pl Nowoczesny katalog stron www.
rzeźby z węgla Artystyczne wyroby z węgla

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: Przypomnienie dla nieaktywnych użytkowników

Post autor: daroPL » 19 kwietnia 2009, 13:21

Zapewne jest to wina ograniczenia co do ilości e-maili w jednej paczce. PA -> Ustawienia e-maili.

Awatar użytkownika
Dares
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: Dares » 19 kwietnia 2009, 13:35

Dzięki daroPL problem rozwiązany. Ale trochę to dziwne skoro miałem tam ustawione na 50.. teraz dałem na 0.

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 19 kwietnia 2009, 18:53

0 na pewno nie rozwiązuje problemu jeśli wygląda on tak jak pisałem. Ustaw np. na 25.

Awatar użytkownika
Dares
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: Dares » 19 kwietnia 2009, 18:56

ustaw tę wartość na 0 jeżeli masz problem z niedoręczonymi powiadomieniami e-mailowymi. Ustawiłem 0 i działa

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”