Cześć, ostatnio na forum odskok.pl pojawił się dziwny problem, otóż zbanowani mogą wchodzić na forum. Ostatnio dany ban był dany na początku kwietnia i nie można stwierdzić jakie zmiany na forum mogły na to wpłynąć. Aktualnie jest tak, że gdy zbanuję użytkownika to jest wyrzucany z forum ale może się zalogować i normalnie funkcjonować na forum. Podmieniałem różne pliki, functions, session i inne ale nic nie pomaga. Z tego co przeglądałem kod tych plików to nic w funkcjach banowania się nie zmieniło, a bany są zapisywane w bazie danych.
Czy ktoś ma jakieś propozycje rozwiązania tego problemu?
pozdrawiam
Zbanowani mogą wchodzić na forum
Re: Zbanowani mogą wchodzić na forum
Możesz mnie zbanować?
Mój nick Psikusek
Mój nick Psikusek
Oki, już
Nie masz przypadkiem jakieś modyfikacji która ingeruje w bany, jak np. automatyczne przenoszenie do grup zawieszeni lub zbanowani lub Ban po "X" ostrzeżeniach ?
Jeżeli tak, to można w tych modach doszukiwać się problemów.
PS.
A jak z banami na IP ?
PS2.
A z plikami includes/acp/acp_ban.php, includes/acp/info/acp_ban.php, includes/mcp/mcp_ban.php, includes/mcp/info/mcp_ban.php, wszystko w porządku?
Jeżeli tak, to można w tych modach doszukiwać się problemów.
PS.
A jak z banami na IP ?
PS2.
A z plikami includes/acp/acp_ban.php, includes/acp/info/acp_ban.php, includes/mcp/mcp_ban.php, includes/mcp/info/mcp_ban.php, wszystko w porządku?
Niestety nie ma żadnego takiego moda, mogą ingerować takie mody jak Ultimate Points czy coś, ale one są od dawna.
Ban na IP nie działa
Jak dla mnie to w tych plikach tylko "zlecasz" wykonanie bana, a bany są zapisywane w bazie. Ja raczej widzę problem w czymś co "sprawdza" te bany
Ban na IP nie działa
Jak dla mnie to w tych plikach tylko "zlecasz" wykonanie bana, a bany są zapisywane w bazie. Ja raczej widzę problem w czymś co "sprawdza" te bany