Zbanowani mogą wchodzić na forum

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony

Zbanowani mogą wchodzić na forum

Post autor: huber2t » 04 maja 2012, 07:29

Cześć, ostatnio na forum odskok.pl pojawił się dziwny problem, otóż zbanowani mogą wchodzić na forum. Ostatnio dany ban był dany na początku kwietnia i nie można stwierdzić jakie zmiany na forum mogły na to wpłynąć. Aktualnie jest tak, że gdy zbanuję użytkownika to jest wyrzucany z forum ale może się zalogować i normalnie funkcjonować na forum. Podmieniałem różne pliki, functions, session i inne ale nic nie pomaga. Z tego co przeglądałem kod tych plików to nic w funkcjach banowania się nie zmieniło, a bany są zapisywane w bazie danych.

Czy ktoś ma jakieś propozycje rozwiązania tego problemu?

pozdrawiam

Aviator
Administrator

Re: Zbanowani mogą wchodzić na forum

Post autor: Aviator » 04 maja 2012, 09:28

Możesz mnie zbanować?
Mój nick Psikusek

Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony

Post autor: huber2t » 04 maja 2012, 09:32

Oki, już

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 05 maja 2012, 07:56

Nie masz przypadkiem jakieś modyfikacji która ingeruje w bany, jak np. automatyczne przenoszenie do grup zawieszeni lub zbanowani lub Ban po "X" ostrzeżeniach ?
Jeżeli tak, to można w tych modach doszukiwać się problemów.

PS.
A jak z banami na IP ?

PS2.
A z plikami includes/acp/acp_ban.php, includes/acp/info/acp_ban.php, includes/mcp/mcp_ban.php, includes/mcp/info/mcp_ban.php, wszystko w porządku?

Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony

Post autor: huber2t » 05 maja 2012, 09:32

Niestety nie ma żadnego takiego moda, mogą ingerować takie mody jak Ultimate Points czy coś, ale one są od dawna.

Ban na IP nie działa

Jak dla mnie to w tych plikach tylko "zlecasz" wykonanie bana, a bany są zapisywane w bazie. Ja raczej widzę problem w czymś co "sprawdza" te bany

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”