Rangi-obrazek

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Kermitos33

Rangi-obrazek

Post autor: Kermitos33 » 16 stycznia 2010, 10:32

Witam..

Czy jest możliwość wstawienia obrazka np.jpg przy randze (z tego co widze na forum jest taka możliwośc Ale jak to zrobić ?????

I ostatnie pytanie nie bede zasmiecał forum walne to tu ..Chciałbym tez żeby przed karzdym działem na forum był obrazek graficzny tak jak tutaj http://1st-soc.anv.pl/forum/index.php?s ... 358827adc2 jak to zrobić ????

Dziekuje i pozdrawiam..

Awatar użytkownika
Smuger
Zasłużony

Re: Rangi-obrazek

Post autor: Smuger » 16 stycznia 2010, 10:47

1) PA->Użytkownicy i Grupy->Zarządzanie rangami (Biedziesz miał tam "Obrazek rangi".)
2) Tworząc Dział/Fora masz do wyboru "Obraz działu"

Kermitos33

Post autor: Kermitos33 » 16 stycznia 2010, 10:51

1.1) PA->Użytkownicy i Grupy->Zarządzanie rangami (Biedziesz miał tam "Obrazek rangi".) no własnie widze tam pionowe przerywane kreseczki i nic nie moge wybrać :(

2.2) Tworząc Dział/Fora masz do wyboru "Obraz działu" Obraz działu:
Ścieżka od głównego katalogu phpBB do dodatkowego obrazka powiązanego z tym działem. i gdzie mam wlkeic ten obrazek !!!

Awatar użytkownika
Widmo
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: Widmo » 16 stycznia 2010, 11:19

1.1.1) Bo musisz sam wrzucić obrazki rang do images/ranks/.

2.2.2) Gdzie chcesz, bo ścieżkę pliku wpisujesz ręcznie. Możesz sobie np. w folderze images zrobić nowy folder i do niego wrzucać.
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!

Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.

Kermitos33

Post autor: Kermitos33 » 16 stycznia 2010, 12:39

Widmo pisze:2.2.2) Gdzie chcesz, bo ścieżkę pliku wpisujesz ręcznie. Możesz sobie np. w folderze images zrobić nowy folder i do niego wrzucać.

no własnie tworze w głównym katalogu phpBB/images/ikony i tam wrzucam jpg ale niestety wywala mi Ostrzeżenie Podany obraz działu nie istnieje

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”