Usunięcie całkowicie rejestracji

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
lisaros

Usunięcie całkowicie rejestracji

Post autor: lisaros » 17 lipca 2006, 09:52

Witam

Mam taki problem, chciałbym, aby po wejściu na stronę główną forum pokazywało się tylko "gołe" okienko do logowania bez żadnych postów, statystyk, przycisków (np. do rejestracji) itp. Jak to najprościej zrobić?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Alien
Kontakt:

Post autor: Alien » 17 lipca 2006, 10:07

wywalić to co niepotrzebne z NazwaStylu/overall_header.tpl

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 17 lipca 2006, 10:57

Alien9 to wywalisz tylko nagłówek a i tak spis for zostanie

jesli zniknąć ma tylko spis for to polecam jednak w PA - fora - uprawnienia
i tam ustawisz dostępnośc for

jeśli ma zniknąć całosć to edytuj tak jak powiedział alien9 overall_header.tpl i index_body.tpl wtedy wyciszcisz całą stronę główną
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

mcsis
Kontakt:

Post autor: mcsis » 26 lipca 2006, 14:10

A dokładnie to co zostawić w tych dwóch plikach?
Bo ja jestem troche zielony :?

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 26 lipca 2006, 14:46

deraz po dokłądnym przeczytaniu to oczywiście te kategorie i fora mają się pojawić po logowaniu ??

jeśli tak to wstaw wszystko ch chcesz aby było widoczne tylko dla zarejestrowanych w znaczniki

<!-- BEGIN switch_user_logged_in -->
i na końcu

<!-- END switch_user_logged_in -->

znaczniki te muszą być w osobnych liniach w pliku tpl

polecam dodatkowo http://www.kurshtml.boo.pl
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

mcsis
Kontakt:

Post autor: mcsis » 26 lipca 2006, 17:04

Ale jemu (i mi) chodzi o to, żeby po wejsćoiu na stronę była pusta strona z dwoma okienkami na login i hasło i gdy sie zalogujesz to widać wszystko normalnie.

W tym pliku jest duzo zapisanych roznych rzeczy nie wiem co mam z tego usunac a co zostawic jeden rzeczy dotycza ccionek a inne nie sa wogole zrozumiale dla mnie...

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 26 lipca 2006, 17:25

jeśli ma się pojawić wszystko po logowaniu to zawartość plików wsadzasz między podane znaczniki.

omijasz tylko fragment z logowaniem. nie wiem gdzie jest bo nie widze twojej strony ani nawet zdjecia jakiegoś czy nazwy stylu. dokladnie tego nie określe

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”