Ostatnio przeczytałem tutorial http://www.webfoto.pl/index.php?co=arts&id=1 i wszystko by było pięknie gdyby nie to, że kłóci się z innymi skryptami na mojej stronie...
Zna ktoś jakiś alternatywny tutorial lub mod....
Alternatywa dla intergracji forum/strona
Alternatywa dla intergracji forum/strona
"Trochę Względów, trochę Troski o Innych. W tym cała rzecz. Tak przynajmniej mówią." - Kłapouchy
jak chcesz połączyć strone i forum bo coś nie kapuje ???
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
Domyslam sie, ze moze chodzic o to, zeby strona i forum korzystaly z tej samej bazy. Sama sie bede za cos takiego niedlugo brala, ale podejrzewam, ze recznie... Jakbym miala jakies przemyslenia w zwiazku z tym, to sie jeszcze pozniej podzielemateusz pisze:jak chcesz połączyć strone i forum bo coś nie kapuje ???
Wczoraj się w to bawiłem i doszedłem do wniosku, że...
W niektórych przypadkach po prostu lepiej jest dodać do rejestracji drugi rekord, który umieszczałby konto na forum. Potem można dopisać do usuwania użytkownika na stronie kod, żeby usuwało go też z forum (gdzieś tu pisałem taki, bo nie mam pewności czy jest poprawny). Ja na przykład musiałem tak zrobić, żeby baza nie padła, bo z dwóch potężnych tabeli, mających łącznie blisko 200 pól robić jedną tabelę ]:->
W niektórych przypadkach po prostu lepiej jest dodać do rejestracji drugi rekord, który umieszczałby konto na forum. Potem można dopisać do usuwania użytkownika na stronie kod, żeby usuwało go też z forum (gdzieś tu pisałem taki, bo nie mam pewności czy jest poprawny). Ja na przykład musiałem tak zrobić, żeby baza nie padła, bo z dwóch potężnych tabeli, mających łącznie blisko 200 pól robić jedną tabelę ]:->
Re: Alternatywa dla intergracji forum/strona
Po skorzystaniu z w/w tutoriala też miałem niejako konflikty. Głównie polegało to na tym, iż moje klasy i zmienne miały takie same nazwy jak klasy forum phpBB. Zmiana nazw klas rozwiązała mój problem.strange pisze:Ostatnio przeczytałem tutorial http://www.webfoto.pl/index.php?co=arts&id=1 i wszystko by było pięknie gdyby nie to, że kłóci się z innymi skryptami na mojej stronie...
Zna ktoś jakiś alternatywny tutorial lub mod....
"Nie sztuką będzie w przyszłości zdobycie informacji, ale jej selekcja i wybranie tej, która aktualnie jest nam potrzebna lub nas interesuje"
Stanisław Lem
Stanisław Lem