Jak założyc forum na gaa.pl

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Kokoosh
Kontakt:

Post autor: Kokoosh » 23 sierpnia 2005, 16:44

to sobie zmien haslo ..
wchodzisz do panelu admina
zakładka Zmien haslo i tam bedzie Baza MySQL
Nowe haslo itd.
Forum Młodzieżowe http://www.forumer.ddl2.pl/index.php - Serdecznie Zapraszam

Ludi

Post autor: Ludi » 23 sierpnia 2005, 16:48

A zmiana hasla nic nie daje, nadal pozostaje tyle samo zamaskowanych kropek...
A czytacie ze zrozumieniem? takim debilem nie jestem zeby nie wiedziec, iz w PA zmienia sie haslo do bazy mysql. natomiast ono caly czas podswietlone jest jako *** i nie wiem jak je moge odczytac, powtarzam dalej - zmiana nic nie daje niestety ;/ a adresu do admina nigdzie nie znalazlem ;/

Awatar użytkownika
RadoGol
Kontakt:

Post autor: RadoGol » 23 sierpnia 2005, 16:56

Ludi pisze:ono caly czas podswietlone jest jako ***
I co z tego? Jak w instalacji wpiszesz nowe hasło to instalacja ruszy napewno!

Ludi

Post autor: Ludi » 23 sierpnia 2005, 17:39

Dziala ale nastepnil kolejny blad... za kazdym razem, gdy wykonam jakis proces (np. wyloguje sie badz chce sie zalogowac) wyrzuca mnie do strony http://gaa.pl/404.html ;/

Awatar użytkownika
RadoGol
Kontakt:

Post autor: RadoGol » 23 sierpnia 2005, 18:05

Też miałem ten problem, zobacz tutaj.

Arrawen

Post autor: Arrawen » 25 sierpnia 2005, 03:43

jak ktos moze to niech mi powie co zrobic bo jak daje instalacje to mi wystakuje cos takiego

Wystąpił błąd podczas instalacji
Wystąpił błąd przy aktualizacji bazy danych
Table 'phpbb_auth_access' already exists

usunolem te tabele (phpbb_auth_access) jak ktos radzil w tym watku ale jak dalem odnowa instalacje to mi wyskoczylo ze jakas kolejna tabela juz istnieje i nie moge dalej zainstalowac, tez usununolem, potem jeszcze raz ze auth_access - no to usunolem raz jeszcze, instaluje od nowa: kolejna tabela juz istnieje i tak w kolko i za chiny nie wiem oco chodzi :/ moze mi ktos pomoze ?

usuwalem tez wszestkie tabele ale wtedy wyskakiwal critical error ale jak dawalem instalacje jeszcze raz to znowu ze mam juz jakies tam tabele, troche mnie to denerwuje juz , proszepomozcie

Edycja: widze ze nikt sie nie zdecydowal pomuc, jak jusz pisalem szukalem na tym forum dlugo o takim bledzie ale wszystkie porady nie pomagaly i oczywiscie nikomu sie niechce pomuc fajnie jest jak nie mozna liczyc na pomoc widac tacy ludzie juz sa na tym forum

Saurian

Post autor: Saurian » 27 sierpnia 2005, 15:05

A mam takie pytanie...
Także instaluje forum phpbb, na serwerze gaa.pl i czy nazwe config.php trzeba zmienić na 666? Czytałem o chmodzie, ale dokładnie nie wiem o co chodzi jestem zielony w tej sprawie

Awatar użytkownika
RadoGol
Kontakt:

Post autor: RadoGol » 27 sierpnia 2005, 15:45

Saurian pisze:Także instaluje forum phpbb, na serwerze gaa.pl i czy nazwe config.php trzeba zmienić na 666? Czytałem o chmodzie, ale dokładnie nie wiem o co chodzi jestem zielony w tej sprawie
O chmodach poczytaj sobie tutaj - po tej lekturze zrozumiecz o co w nich chodzi a nazwy config.php nie zmieniaj.

Saurian

Post autor: Saurian » 27 sierpnia 2005, 17:08

Dzieki, jak dać plusa?
Mam wersje 6.53 bodajże total commandera i próbowalem ściągnąć 5.0 nie da sie :(
Dawałem tak jak to opisywał chyba "Zmień atrybuty" a tu mi zupełnie inne okienko wyskoczyło :( Jak na to zaradzic i czy ktoś ma wersje 5.0 total commandera??

Jarzi
Kontakt:

Post autor: Jarzi » 27 sierpnia 2005, 17:54

Ja mam, o 22 wróce z pracy to mogę wrzucę do siebie na serwa.....daj znać jeszcze na gadu jakbym zapomniał GG7310749

EDITED:
A może ktoś powiedzieć o co biega?

Kod: Zaznacz cały

Wystąpił błąd przy aktualizacji bazy danych
Table 'phpbb_auth_access' already exists
Podpowiem że sciagnalem plik config.php i wgralem go na serwer bo tak chciala "instalacja"...
Z gory dzieki za porade... :wink:

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”