problem ( brak wiedzy na ten temat )

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
czart

problem ( brak wiedzy na ten temat )

Post autor: czart » 29 stycznia 2006, 20:32

Mam forum phpBB by Przemo wszystko ladnie smiga nie mam jakis wiekszych problemow , forum jak narazie jest na Lycos'ie a dostalem propozycje przerzucenia forum na prywatny serverek bez reklam 500mb bez ograniczen itd ogulnie zajebiscie I tu pojawia sie moj problem bo nie wiem jak zrzucic baze danych a jest dosc duza cos kolo 3mb i normalnie przez przegladarke nie przejdzie trzeba uzyc phpMyadmin , ale nie wiem jak ! wrzucam caly ten syf na serv i co dalej to sie podobno jakos konfiguruje ale jak gdzie mogl by mi ktos to opisac krok po kroku ?

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 29 stycznia 2006, 20:39

czart pisze:bo nie wiem jak zrzucic baze danych
Możesz wejść do panela admina i zrobić kopię zapasową (PA->Kopia zapasowa).

czart pisze:a jest dosc duza cos kolo 3mb i normalnie przez przegladarke nie przejdzie trzeba uzyc phpMyadmin , ale nie wiem jak !
3 MB to dużo? Jak to nie przejdzie przez przeglądarkę? Normalnie, ściągasz ją jako plik .sql bądź jako plik zapakowany .zip :) Jeżeli chcesz zmniejszyć bazę danych to wyczyść tabelę search i ewentualnie read_history i będzie Ok.

PS. Ja kiedyś przenosiłem bazę co miała 500 MB :)
czart pisze:wrzucam caly ten syf
Ciekawe co by zrobili użytkownicy forum jakby to usłyszeli :) Trochę szacunku dla forum :)
czart pisze:i co dalej to sie podobno jakos konfiguruje ale jak gdzie mogl by mi ktos to opisac krok po kroku ?
Było na forum, wiele razy.

1. Bazę danych wgrywasz przez phpMyAdmin'a w zakładce SQL (kopiujesz tabelkę po tabelce - na końcu zapytania zawsze powinień być znak ;
2. Zmieniasz w tabeli phpbb_config domenę
3. Wrzucasz pliki na serwer.

I powinno być Ok.
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

czart

Post autor: czart » 29 stycznia 2006, 21:19

Uwaga! Jednakże ten system kopiowania bazy danych pozwala na robienie kopii baz danych nie wiekszych niż 1Mb. Jeśli twoja baza jest większa, musisz użyć PhpMyAdmina i selektywnie kopiować zaznaczone tabele, lub użyc innego narzędzia do zrobienia kopii bazy danych.
ahm...?

A jak wchodze przez phpMYadmin'a to
MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#2002 - Serwer nie odpowiada (lub gniazdo lokalnego serwera MySQL server's nie jest skonfigurowane poprawnie)
A wiec ? co dalej ?

Awatar użytkownika
Trash Eater
Kontakt:

Post autor: Trash Eater » 29 stycznia 2006, 21:35

Przecież Lycos ma własny phpMyAdmin, nie ma potrzeby instalowania go samemu... Znajdziesz go w panelu zarządzania swoim kontem: Site building tools/PHP4U/Manage your database

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”