Myśląc nad egzystencją forum - korzystając z phpBB 3 nie jesteśmy w stanie podejść z łatwością użytkowania w rejony FB - pomyślałem że może sprawdziłbym czy pozwolenie na pisanie postów bez rejestracji zwiększyłoby aktywność na moim forum.
Może ktoś z Was to testował?
I jak to najlepiej zrobić? Grupie Gości zmienić z Tylko czytanie na:?
1. Ograniczony dostęp
2. W kolejce moderacji
Mam z 40-50 forów (w ramach jedno forum) - można "jednym" kliknięciem zmienić ustawienia wszystkich na raz?
Pisanie postów bez rejestracji
Pisanie postów bez rejestracji
- Załączniki
-
- firefox_6OFxE6TxhQ.png
- (41.17 KiB) Pobrany 102 razy
Re: Pisanie postów bez rejestracji
W tym forum: https://kopaczka.pl/viewforum.php?f=23 ustawiłem gościom "ograniczony dostęp", ale strona nie przeładowuje się po kliknięciu wyślij.
Tylko czy chcemy mieć taki bałagan jak na fejsie? Wydaje mi się, że phpbb zostaną dla specjalistycznych forów (takich jak twoje), a tam z motywacją do rejestracji łatwiej.
Chcę o tym na bieżąco decydować zakłądajac że każdy post gościa będzie wymagał mojej akceptacji. Tylko nie mogę tego włączyć tzn. włączyłem.
I przycisk nowy temat działa dla gościa, otwiera sie formularz i wszystko jakby ok, ale po kliknięciu "wyślij" strona nie przeładowuje się i temat nie pojawia się.
I przycisk nowy temat działa dla gościa, otwiera sie formularz i wszystko jakby ok, ale po kliknięciu "wyślij" strona nie przeładowuje się i temat nie pojawia się.