Backup bazy, majac tylko dostep do admina.

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Mistik

Backup bazy, majac tylko dostep do admina.

Post autor: Mistik » 14 kwietnia 2006, 22:00

Witam, mam problem.
Do phpmyadmin dostepu nie mam tam gdzie postawilem forum, nie mam takze juz dostepu do ftpa :( moge tylko korzystac z panelu forum etc.
Czy da sie jakos zgrac baze mysql nie majac dostepu do tych dwoch rzeczy ?

Jest cos takiego jak zapytania mysql, moze tam cos wpisac ?

Chcialbym zrobic ta kopie zeby przeniesc cale forum gdzie indziej

Z góry dzięki

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 15 kwietnia 2006, 07:11

Mistik, kopię zapasową bazy danych możesz zrobić w PA->Kopia zapasowa :)
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

Mistik

Post autor: Mistik » 15 kwietnia 2006, 09:45

tak, a kto mi ja potem sciagnie z servera ?

Jak mowilem zabrano mi dostep do phpmyadmina i do FTP servera, dlatego musze przeniesc baze :( a w Panelu na forum robi sie ale zapisuje sie do katalogu, a ja nawet nie wiem jaka bedzie miala nazwe :(

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 15 kwietnia 2006, 10:13

Mistik pisze:a w Panelu na forum robi sie ale zapisuje sie do katalogu, a ja nawet nie wiem jaka bedzie miala nazwe
Pewnie masz wersję phpBB by Przemo i zapisuje Ci bazę do katalogu db/db_backup. Skoro nie masz dostępu do phpMyAdmin'a, ani FTP to innej możliwości nie ma, abyś zapisał kopię. Baza danych którą zapisujesz w by Przemo jest zapisana pod trudną i skomplikowaną nazwą. Z reguły nazwa takiej, bazy ma taką postać:

Kod: Zaznacz cały

2006-04-07_db_backup_phpbb_00j7l1xtwygizmv9oeig0era.sql
Gdzie:
2006-04-07 - oznacza datę wykonania bazy
_db_backup_ - katalog
phpbb_ - prefix
00j7l1xtwygizmv9oeig0era - kod, którego w 100% nie określisz

Więc nie masz żadnych szans, by ją wyciągnąć z katalogu db/db_backup nie mając dostępu do File Transfer Protocol :)
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!

nobody

Post autor: nobody » 15 kwietnia 2006, 10:35

Chyba że zapytaniem do mysql.

Mistik

Post autor: Mistik » 15 kwietnia 2006, 23:08

no a jakimzapytaniem ? :/ bo juz nie moge z tym adminem ja nie wiem co tamjest zeby nie mogl dostac na chwiel odstepu albo zebyp odal mi nazwe pliku :/ nic nie mozna sie dogadac :(

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 16 kwietnia 2006, 10:55

p.podbielski pisze:Chyba że zapytaniem do mysql.
A jesteś tego pewien w 100%? Jak już coś to zapytanie SQL :)
Mistik pisze:no a jakimzapytaniem ? :/ bo juz nie moge z tym adminem ja nie wiem co tamjest zeby nie mogl dostac na chwiel odstepu albo zebyp odal mi nazwe pliku :/ nic nie mozna sie dogadac
Nie ma takiego zapytania. Kopię tylko można zrobić w phpMyAdmini'e bądź w PA. Jakbyś miał zwykłą wersję phpBB 2.0.x to udałoby Ci się zrobić kopię, a że masz by Przemo to kopii nie zrobisz bo jest ona zapisywana do db/db_backup na FTP. Niestety innej opcji nie ma w 100% :).

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”