Select w overall_header

Forum przeznaczone na rozmowy między autorami modyfikacji i inne pytania związane z poważniejszą ingerencją w kod phpBB 3.0.x.
McDexter
Posty: 4
Rejestracja: 31 maja 2010, 18:49

Select w overall_header

Post autor: McDexter » 29 grudnia 2010, 14:45

Po włączeniu obsługi php w stylach próbuję wykonać selecta. Przykładowo zakładając, że $sql zwraca jedną wartość:
list($a) = mysql_fetch_row($db->sql_query($sql));
Jednak próba odwołania się do $db kończy się tym że przy otwieraniu strony forum widzę tylko nagłówek do momentu wystąpienia kodu z $db.

Czy połączenie z bazą jest aktywne na etapie pobierania nagłówka i czy można jakoś wykonywać selecty?

Pozdrawiam.
http://www.portal-rowerowy.pl
(Portal + Google Earth) / phpbb3

McDexter
Posty: 4
Rejestracja: 31 maja 2010, 18:49

Re: Select w overall_header

Post autor: McDexter » 29 grudnia 2010, 15:32

W jednym z postów na tym forum znalazłem inny sposób na uruchomienie własnych selectów.

Próbuję teraz ustawić zmienną template w pliku viewtopic.php:
$template->assign_block_vars(array(
'PR_DISPLAY_CONFIG_BAR' => 1
));

Następnie próbuję ją wykorzystać w overall_header ale styl jej "nie widzi"
<li><a href="../index.php" title="X={PR_DISPLAY_CONFIG_BAR}"><span>Konfiguracja</span></a></li>
Pojawia się tylko 'X='

Docelowo chciałbym w overall_header wykonać coś takiego:
<!-- IF {PR_DISPLAY_CONFIG_BAR} == '1' > cośtam <!-- ENDIF -->>

Jak to zrobić prawidłowo?
http://www.portal-rowerowy.pl
(Portal + Google Earth) / phpbb3

McDexter
Posty: 4
Rejestracja: 31 maja 2010, 18:49

Re: Select w overall_header

Post autor: McDexter » 29 grudnia 2010, 16:45

Poradziłem sobie...
W stylu brakowało kilku kluczowych wyrażeń

<!-- BEGIN portal -->
<!-- IF portal.PR_DISPLAY_CONFIG_BAR eq '1' -->
<li><a href="html.www" title="Konfiguracja"><span>Konfiguracja</span></a></li>
<!-- ENDIF -->
<!-- END portal -->
http://www.portal-rowerowy.pl
(Portal + Google Earth) / phpbb3

Zablokowany