Prime Login via E-Mail 1.3.2

Miejsce, gdzie każdy może udostępnić swoje spolszczenie modyfikacji do phpBB 3.0.x.
Awatar użytkownika
Aventura

Prime Login via E-Mail 1.3.2

Post autor: Aventura » 26 maja 2011, 12:51

Prime Login via E-Mail - Pozwala użytkownikom logować się poprzez ich nazwę użytkownika lub adres E-Mail. Zapobiega także przed rejestracją użytkownika z nazwą użytkownika, która jest taka sama jak czyjś adres E-mail i vice versa.

Wersja modyfikacji: 1.3.2
Kompatybilność: 3.0.8
Autor: Primehalo
Tłumaczenie: Aventura
Poziom instalacji: Łatwy
Czas instalacji: ~2 minuty
phpBB: http://www.phpbb.com/customise/db/mod/p ... via_email/

Notatki autora:
  • Przed instalacją tego moda, powinieneś wykonać test przedinstalacyjny - przeszukuje nazwy użytkowników w celu sprawdzenia, czy są przypadki, w których są takie same jak istniejące adresy E-Mail. Instrukcję można znaleźć w pliku pre-install_check.xml.
  • Opcje tego moda mogą zostać znalezione w sekcji "Właściwości forum" w ACP. Gdy mod ten jest włączony, opcja "Pozwól na wielokrotne użycie adresów e-mail" (można ją znaleźć w ACP pod Ustawieniami rejestracji użytkowników) zostanie automatycznie wyłączona. W tej chwili mod ten działa jedynie z Db authentication. Jeżeli potrafisz przystosować mod do działania z Apache lub Ldap authentication, skontaktuj się ze mną.
  • Od chwili zainstalowania tego moda, użytkownicy nie mogą posiadać takiej samej nazwy użytkownika jak czyjś adres E-Mail.
  • Tworzenie, utrzymywanie oraz aktualizowanie tego moda wymaga sporo czasu i wysiłku, więc jeśli spodobał Ci się ten mod oraz chcesz mnie wesprzeć poprzez dotację, będę bardzo wdzięczny. Mój Paypal ID: primehalo@gmail.com, bądź skontaktuj się ze mną poprzez E-Mail. Sugerowana kwota dotacji dla tego moda wynosi $3.00 (aczkolwiek każda kwota pomoże).
Screeny:
Obrazek
Obrazek

Moje notatki:
Po zainstalowaniu moda Prime Login via E-Mail na stronie głównej widniał taki błąd:
Obrazek
W instrukcji instalacji nie ma nigdzie napisane, żeby uruchomić plik update_db.php po instalacji moda (oczywiście poprzez przeglądarkę internetową po wgraniu tego pliku do głównego katalogu forum). Jest jedynie napisane, że tym plikiem możemy odinstalować moda (usunąć zmiany w bazie danych).
Jeżeli ktoś także spotka się z takim problemem poniżej opisałem co zrobiłem w tym wypadku:
  • Uruchomiłem plik update_db.php poprzez przeglądarkę internetową po wgraniu tego pliku do głównego katalogu forum.
  • Odinstalowałem moda za pomocą pliku update_db.php.
  • Ponownie zainstalowałem moda za pomocą pliku update_db.php i wszystko pięknie śmiga :)
Download:
Załączniki
Prime Login via E-Mail 1.3.2 PL.zip
(57.29 KiB) Pobrany 580 razy
Deathwing says: Life is weak, mortal, fleeting, fragile...
Death is final. Death is eternal. Death is my realm!

Zablokowany

Wróć do „Polskie lokalizacje”