Czy warto z tego korzystać?

Pomoc i dyskusje o narzędziach dostarczanych przez phpBB Group: zautomatyzowanym skrypcie AutoMOD do instalacji modyfikacji, bibliotece UMIL (Unified MOD Install Library), STK (Support Toolkit) oraz phpBB3 QuickInstall.
glizda
Zasłużony
Posty: 304
Rejestracja: 18 czerwca 2010, 20:38

Czy warto z tego korzystać?

Post autor: glizda » 28 czerwca 2010, 21:18

Witam,
tak jak w temacie - czy warto korzystać z AutoModa?
Czy obsługuje on wszystkie modyfikacje? Czy jest jakieś niebezpieczeństwo?
Z góry dzięki za wypowiedzi.
Pozdrawiam
Powrót do phpBB3! Przepraszam za nieobecność!
Zapoznawanie się z nową wersją skryptu...

pit
Posty: 1580
Rejestracja: 25 lutego 2009, 18:15

Re: Czy warto z tego korzystać?

Post autor: pit » 28 czerwca 2010, 21:27

Warto jeśli się korzysta ze standardowych stylów.

glizda
Zasłużony
Posty: 304
Rejestracja: 18 czerwca 2010, 20:38

Re: Czy warto z tego korzystać?

Post autor: glizda » 28 czerwca 2010, 21:29

Standardowe czyli prosilver lub subsilver2?
np. proglass odpada?
Powrót do phpBB3! Przepraszam za nieobecność!
Zapoznawanie się z nową wersją skryptu...

pit
Posty: 1580
Rejestracja: 25 lutego 2009, 18:15

Re: Czy warto z tego korzystać?

Post autor: pit » 28 czerwca 2010, 21:34

Nie wiem czy odpada, zasada jest prosta im więcej ingerencji w kod tym więcej problemów.
Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie aby po nim poprawić, ale jakoś do mnie takie działanie automoda nie przemawia.

glizda
Zasłużony
Posty: 304
Rejestracja: 18 czerwca 2010, 20:38

Re: Czy warto z tego korzystać?

Post autor: glizda » 30 czerwca 2010, 19:25

Czyli lepiej samemu męczyć się z edycjami kodu, ale przynajmniej mieć pewność że wszystko będzie ok?
Powrót do phpBB3! Przepraszam za nieobecność!
Zapoznawanie się z nową wersją skryptu...

jaroslw
Zasłużony
Posty: 4524
Rejestracja: 10 grudnia 2005, 18:48
Kontakt:

Re: Czy warto z tego korzystać?

Post autor: jaroslw » 30 czerwca 2010, 21:01

AutoMOD może być pomocny przy dobrze napisanych modyfikacjach i niezbyt mocno zmodyfikowanych forach. Można wtedy zaoszczędzić trochę czasu na modyfikacji plików PHP. Pliki stylu polecam jednak modyfikować samemu (za wyjątkiem czystego prosilvera i subsilvera2).
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Zablokowany