Cześć, chciałbym aby na moim forum tematy mógł tworzyć tylko administrator (albo moderatorzy), grzebiąc sam w kodzie udało mi się tylko wyłączyć opcje tworzenia tematu ale w ogóle, czyli jak się klika w "Nowy Temat", nic się nie dzieje i nikt nie może utworzyć nowego tematu.
Proszę o pomoc.
Wersja phpBB 2.0.21.
Blokowanie nowych tematów
jeżeli chcesz na całym forum to:
functions_post.php
zamien na:
jeżeli w jednym dziale to:
zamień na to
i tam gdzie masz 55 zamien na id dzialu
functions_post.php
Kod: Zaznacz cały
$sql = ($mode != "editpost") ? "INSERT INTO " . TOPICS_TABLE . " (topic_title, topic_poster, topic_time, forum_id, topic_status, topic_type, topic_vote) VALUES ('$post_subject', " . $userdata['user_id'] . ", $current_time, $forum_id, " . TOPIC_UNLOCKED . ", $topic_type, $topic_vote)" : "UPDATE " . TOPICS_TABLE . " SET topic_title = '$post_subject', topic_type = $topic_type " . (($post_data['edit_vote'] || !empty($poll_title)) ? ", topic_vote = " . $topic_vote : "") . " WHERE topic_id = $topic_id";Kod: Zaznacz cały
$sql = ($mode != "editpost") ? "INSERT INTO " . TOPICS_TABLE . " (topic_title, topic_poster, topic_time, forum_id, topic_status, topic_type, topic_vote) VALUES ('$post_subject', " . $userdata['user_id'] . ", $current_time, $forum_id, " . TOPIC_LOCKED . ", $topic_type, $topic_vote)" : "UPDATE " . TOPICS_TABLE . " SET topic_title = '$post_subject', topic_type = $topic_type " . (($post_data['edit_vote'] || !empty($poll_title)) ? ", topic_vote = " . $topic_vote : "") . " WHERE topic_id = $topic_id";Kod: Zaznacz cały
$sql = ($mode != "editpost") ? "INSERT INTO " . TOPICS_TABLE . " (topic_title, topic_poster, topic_time, forum_id, topic_status, topic_type, topic_vote) VALUES ('$post_subject', " . $userdata['user_id'] . ", $current_time, $forum_id, " . TOPIC_UNLOCKED . ", $topic_type, $topic_vote)" : "UPDATE " . TOPICS_TABLE . " SET topic_title = '$post_subject', topic_type = $topic_type " . (($post_data['edit_vote'] || !empty($poll_title)) ? ", topic_vote = " . $topic_vote : "") . " WHERE topic_id = $topic_id";Kod: Zaznacz cały
$status_tematu = ($forum_id ==55) ? TOPIC_LOCKED : TOPIC_UNLOCKED;
$sql = ($mode != "editpost") ? "INSERT INTO " . TOPICS_TABLE . " (topic_title, topic_poster, topic_time, forum_id, topic_status, topic_type, topic_vote) VALUES ('$post_subject', " . $userdata['user_id'] . ", $current_time, $forum_id, " . $status_tematu . ", $topic_type, $topic_vote)" : "UPDATE " . TOPICS_TABLE . " SET topic_title = '$post_subject', topic_type = $topic_type " . (($post_data['edit_vote'] || !empty($poll_title)) ? ", topic_vote = " . $topic_vote : "") . " WHERE topic_id = $topic_id";Pomagam tylko na forum!
Dla własnego bezpieczeństwa nie pisz na PW, EMAIL, GG, TLEN, JABBER, ICQ
JID: simon231@chrome.pl
simon231 czy to nie jest przypadkiem ściągnięte z postów DonPedra w pewnym temacie u konkurencji. Tak poza tym to służy do automatycznego blokowania tematów, a nie możliwości ich pisania przez admina i moda.
adams-vip wejdź do PA, potem Fora => Zezwolenia => Tryb Zaawansowany i Pisanie ustawiasz na MODERAT. (Moderatorzy), oczywiście admini też będą mogli pisać tematy.
PS. Nazwa tematu mówi o czym innym, a o czym innym piszesz w treści postu. Zmień nazwę tematu na poprawną.
adams-vip wejdź do PA, potem Fora => Zezwolenia => Tryb Zaawansowany i Pisanie ustawiasz na MODERAT. (Moderatorzy), oczywiście admini też będą mogli pisać tematy.
PS. Nazwa tematu mówi o czym innym, a o czym innym piszesz w treści postu. Zmień nazwę tematu na poprawną.
zmyliła mnie nazwa tematu
p.s KdA tak ale co do ostatniej twojej PW do mnie sam wiesz czego nie chciałem robić
p.s KdA tak ale co do ostatniej twojej PW do mnie sam wiesz czego nie chciałem robić
Pomagam tylko na forum!