Pomoc z hackiem ,pokazującym płeć !!!

Jeśli masz problem z nie autoryzowaną modyfikacją, nie możesz jej zainstalować lub występują błędy po jej instalacji to pisz w tym dziale.
czewu
Kontakt:

Pomoc z hackiem ,pokazującym płeć !!!

Post autor: czewu » 24 lipca 2005, 20:21

Chce zainstalowac ten hack ( gender czy jakos tak sie nazywa) co udostepnia wybranie plci i mam nastepujace problemy:

:arrow: 1Co mam z tym zrobic?jak mam 1 polecenie:
#-----[ SQL ]-------------------------------------------------
#
# If you use an alpha release of EasyMOD, this instructions will not be executed!
# Please read author notes to update your database.
#
copy gender_db_update.php to gender_db_update.php
execute gender_db_update.php
delete gender_db_update.php
:arrow: 2 Jesli mam wkleic jakas linijke (np After Add ) to wklejam bezposrednio za wskazanym fragmentem czy w nastepnej linijce??

Awatar użytkownika
HARNAŚ
Kontakt:

Post autor: HARNAŚ » 24 lipca 2005, 20:53

<span >czewu</span> pisze:copy gender_db_update.php to gender_db_update.php
Tu musisz skopiować dostarczone pliki na ftp-a :wink:
YY może zbyt banalnie odpowiedziałem
:oops: :wink: :?:

czewu
Kontakt:

Post autor: czewu » 24 lipca 2005, 21:39

Nie czaje, ja nie mam takiego katalogu na ftp, a taki plik byl, jak go sciagnelem w tym hacku, ale to go tylko na ftp mam wrzucic???

Awatar użytkownika
HARNAŚ
Kontakt:

Post autor: HARNAŚ » 24 lipca 2005, 21:42

No to chyba do głównej kategorii ,tzn zaraz jak otworzysz ftp-a to przeciagasz :wink:

czewu
Kontakt:

Post autor: czewu » 24 lipca 2005, 21:46

To wiesz o co chodzi pozniej z execute i z delete?? to pierw wgrywam zeby pozniej usunac?-bez sensu

Awatar użytkownika
HARNAŚ
Kontakt:

Post autor: HARNAŚ » 24 lipca 2005, 21:57

Nie wgrywałem tego moda jeszcze ,wiec nie przyczajam ,moze ktoś inny wie ,a jak nie do dodaj i usuń ,chcoiaż nie wiem co to za sens ma :roll:

czewu
Kontakt:

Post autor: czewu » 25 lipca 2005, 11:13

:arrow: 1 Tez nie dokonca wytlumaczone

:arrow: 2 Jesli mam wkleic jakas linijke (np After Add ) to wklejam bezposrednio za wskazanym fragmentem czy w nastepnej linijce??

POMOZE KTOS ?????

No i niby wszytsko wgralem ale i tak jkies pozniej bledy wyskakuja jak profil uzytkownika patrze:
Parse error: parse error, expecting `')'' in /data/members/free/tripod/uk/c/z/e/czew/htdocs/phpbb2/includes/usercp_viewprofile.php on line 228
A pozniej patzre na ta linijke gdzien iby blad i wszytsko zrobilem dokladnie jak bylo napisane

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 25 lipca 2005, 14:56

za dużo nie rozumiem i dlatego najlepiej podaj link do forum.
przepisz cały błąd a nie tylko linijke

ad1
podany plik kopiujesz bezpośrednio do katalogu z form. w to samo miejsce gdzie masz pliki index.php, viewtopic.php i tak dalej.
uruchamiaswz forum i wchodzisz na plik który właśnie wgrałeś czyli jeśli twoje forum ma adres: http://www.adres.pl/phpbb2/index.php to ty kasujesz w tym adresie index.php i wpisujesz nazwę pliku który wcześniej wgrałeś gender_db_update.php uruchamiając go w ten sposób plik ten wykonuje odpowiednie zapytania do bazy. jeśli obejdzie się bez problemów (najczęściej tak jest) to dany plik może zostać ale dla bezpieczeństwa forum proponowane jest jego usunięcie bo po uruchomieniu jest niepotrzebny. chyba jasno się wyraziłem

ad2.
czewu pisze: Jesli mam wkleic jakas linijke (np After Add ) to wklejam bezposrednio za wskazanym fragmentem czy w nastepnej linijce??
to że ty wsadzisz w pliku kilka "entrów" to nic nie zmienia w działaniu bo i tak są one ignorowane podczas wykonywania. i miejsce wklejenia odrazu czy w następnej linijce zależy od tego co wklejasz poprostu ma to łądnie wyglądac po w przyszłości przy dodawaniu innego moda można nie znaleść poszukiwanego dodatku a jeśli będzie tam jakiś enter to łatwiej to coś zauważysz.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

czewu
Kontakt:

Post autor: czewu » 27 lipca 2005, 13:42

za dużo nie rozumiem i dlatego najlepiej podaj link do forum.
przepisz cały błąd a nie tylko linijke

ad1
podany plik kopiujesz bezpośrednio do katalogu z form. w to samo miejsce gdzie masz pliki index.php, viewtopic.php i tak dalej.
uruchamiaswz forum i wchodzisz na plik który właśnie wgrałeś czyli jeśli twoje forum ma adres: http://www.adres.pl/phpbb2/index.php to ty kasujesz w tym adresie index.php i wpisujesz nazwę pliku który wcześniej wgrałeś gender_db_update.php uruchamiając go w ten sposób plik ten wykonuje odpowiednie zapytania do bazy. jeśli obejdzie się bez problemów (najczęściej tak jest) to dany plik może zostać ale dla bezpieczeństwa forum proponowane jest jego usunięcie bo po uruchomieniu jest niepotrzebny. chyba jasno się wyraziłem
No robie tak jak mowisz i cos takiego wyskakuje:
This list is a result of the SQL queries needed for the additional mods in the pre-moded pack

Gender Mod
[Already added] line: 1 , ALTER TABLE phpbb_users ADD user_gender TINYINT not null DEFAULT "0"
A profil jak chce zobaczyc to cos takiego i dalej jest cos zle, a patrze na ta linijke co niby jest napisane ze blad i wszytsko jest jak w instrukcji:
Parse error: parse error, expecting `')'' in /data/members/free/tripod/uk/c/z/e/czew/htdocs/phpbb2/includes/usercp_viewprofile.php on line 228
I to wszystko co po nacisnieciu na profil uzytkownika wyskakuje

AHA I LINK DO FORUM:
http://members.lycos.co.uk/czew/phpbb2/index.php

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 27 lipca 2005, 20:15

czewu pisze:Already added] line: 1 , ALTER TABLE phpbb_users ADD user_gender TINYINT not null DEFAULT "0"
to znaczy że plik został poprawnie uruchomiony :D i nie jest to błąd :D
sprawdż w dowolnym słown ang-pol :D :D

wklej fragment pliku który jest podany w błędzie + kilka linijek wyżej i niżej.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

czewu
Kontakt:

Post autor: czewu » 28 lipca 2005, 10:18

no co to already added to wiem co to znaczy :D
ale sprobuje tak jak mowisz,tylko przez te kombinowanie cale forum mi zle chodzi i musze spowrotem dawne pliki wgrywac, eeeeh jakie to zryte jest :?

a mi koles mowil ze to moga byc problemy z serwerem, ze tripod wlasnie jakos walkuje

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 04 sierpnia 2005, 21:28

lycos ma swoje sprawki ale raczej szybko ustępują wklej fragment pliku

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”