#-----[ SQL ]-------------------------------------------------
#
# If you use an alpha release of EasyMOD, this instructions will not be executed!
# Please read author notes to update your database.
#
copy gender_db_update.php to gender_db_update.php
execute gender_db_update.php
delete gender_db_update.php
Pomoc z hackiem ,pokazującym płeć !!!
Pomoc z hackiem ,pokazującym płeć !!!
Chce zainstalowac ten hack ( gender czy jakos tak sie nazywa) co udostepnia wybranie plci i mam nastepujace problemy:
1Co mam z tym zrobic?jak mam 1 polecenie:
2 Jesli mam wkleic jakas linijke (np After Add ) to wklejam bezposrednio za wskazanym fragmentem czy w nastepnej linijce??
POMOZE KTOS ?????
No i niby wszytsko wgralem ale i tak jkies pozniej bledy wyskakuja jak profil uzytkownika patrze:
A pozniej patzre na ta linijke gdzien iby blad i wszytsko zrobilem dokladnie jak bylo napisaneParse error: parse error, expecting `')'' in /data/members/free/tripod/uk/c/z/e/czew/htdocs/phpbb2/includes/usercp_viewprofile.php on line 228
za dużo nie rozumiem i dlatego najlepiej podaj link do forum.
przepisz cały błąd a nie tylko linijke
ad1
podany plik kopiujesz bezpośrednio do katalogu z form. w to samo miejsce gdzie masz pliki index.php, viewtopic.php i tak dalej.
uruchamiaswz forum i wchodzisz na plik który właśnie wgrałeś czyli jeśli twoje forum ma adres: http://www.adres.pl/phpbb2/index.php to ty kasujesz w tym adresie index.php i wpisujesz nazwę pliku który wcześniej wgrałeś gender_db_update.php uruchamiając go w ten sposób plik ten wykonuje odpowiednie zapytania do bazy. jeśli obejdzie się bez problemów (najczęściej tak jest) to dany plik może zostać ale dla bezpieczeństwa forum proponowane jest jego usunięcie bo po uruchomieniu jest niepotrzebny. chyba jasno się wyraziłem
ad2.
ad1
podany plik kopiujesz bezpośrednio do katalogu z form. w to samo miejsce gdzie masz pliki index.php, viewtopic.php i tak dalej.
uruchamiaswz forum i wchodzisz na plik który właśnie wgrałeś czyli jeśli twoje forum ma adres: http://www.adres.pl/phpbb2/index.php to ty kasujesz w tym adresie index.php i wpisujesz nazwę pliku który wcześniej wgrałeś gender_db_update.php uruchamiając go w ten sposób plik ten wykonuje odpowiednie zapytania do bazy. jeśli obejdzie się bez problemów (najczęściej tak jest) to dany plik może zostać ale dla bezpieczeństwa forum proponowane jest jego usunięcie bo po uruchomieniu jest niepotrzebny. chyba jasno się wyraziłem
ad2.
to że ty wsadzisz w pliku kilka "entrów" to nic nie zmienia w działaniu bo i tak są one ignorowane podczas wykonywania. i miejsce wklejenia odrazu czy w następnej linijce zależy od tego co wklejasz poprostu ma to łądnie wyglądac po w przyszłości przy dodawaniu innego moda można nie znaleść poszukiwanego dodatku a jeśli będzie tam jakiś enter to łatwiej to coś zauważysz.czewu pisze: Jesli mam wkleic jakas linijke (np After Add ) to wklejam bezposrednio za wskazanym fragmentem czy w nastepnej linijce??
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
No robie tak jak mowisz i cos takiego wyskakuje:za dużo nie rozumiem i dlatego najlepiej podaj link do forum.
ad1
A profil jak chce zobaczyc to cos takiego i dalej jest cos zle, a patrze na ta linijke co niby jest napisane ze blad i wszytsko jest jak w instrukcji:This list is a result of the SQL queries needed for the additional mods in the pre-moded pack
Gender Mod
[Already added] line: 1 , ALTER TABLE phpbb_users ADD user_gender TINYINT not null DEFAULT "0"
I to wszystko co po nacisnieciu na profil uzytkownika wyskakujeParse error: parse error, expecting `')'' in /data/members/free/tripod/uk/c/z/e/czew/htdocs/phpbb2/includes/usercp_viewprofile.php on line 228
AHA I LINK DO FORUM:
http://members.lycos.co.uk/czew/phpbb2/index.php
to znaczy że plik został poprawnie uruchomionyczewu pisze:Already added] line: 1 , ALTER TABLE phpbb_users ADD user_gender TINYINT not null DEFAULT "0"
sprawdż w dowolnym słown ang-pol
wklej fragment pliku który jest podany w błędzie + kilka linijek wyżej i niżej.
lycos ma swoje sprawki ale raczej szybko ustępują wklej fragment pliku