sedi pisze: ↑24 sierpnia 2025, 20:40
Wiecie co jest najgorsze?
Facebook zawładnął całym internetem.
Klasyczne fora praktycznie nie istnieją, przez tą platformę. Forum PC format, zniknęło kilka lat temu
Ostatnio PurePC.
Wraz z nimi, cała wiedza, która może się komuś przydać
Witajcie.
To prawda ,że Fb pochłonął wszystkich prostych ludzi ,którym nie chce sie mysleć.
www.t4-forum.pl istnieje od 2010 roku . Po 8 latach ludzie zaczęli uciekać na FB. Częśc administracji powiedziała NIE dla zmian i to efekt. Po 15 latach forum dostało aktualizację z 3.0.13pl na 3.3.11 ( tylko 40 wersji braków ) . Jak ten co otwierał z dwoma kolegami forum po tych 15 latach zostałem sam i w sumie jestem jedyny ze starej gwardii.Wczesniej oni zarządzali a teraz tylko ja. Był taki pseudo informatyk i powiedział ,że nie da się tego zrobić aby forum przeszło takie zmiany. Walczę teraz o ludzi, stworzyłem nawet grupę na FB aby powiązać i przyciagnąc ludzi ,ale to tylko marzenia.
W grupie na fb uzbierało sie 1800 osób,ale nadal nie ma zycia. Kret jaki był na forum zabrał ze sobą prawie wszystkich. Z resztą kazdy teraz moze byc administratorem i pseudo fora tworzą się na potęgę na niebieskim śmietniku.
Zrobiłem ankietę na grupie ile osób chciało by połączenia forum z fb - chodzi o ułatwienie logowania. Z 1600 osób chęć wyraziło 18 osób.
Jedyny plus dla for to ,że mamy wszystko po układane i zbiór potężnej wiedzy .
Jako zmiany na forum to zrobiłem konkurs z nagrodami. Trwał miesiąc czasu i głosów oddanych 20 ( przy czym każdy mógł dać 3 ) ,więc takie to statystyki.
Z bałaganu jaki był na forum i 22000 userów pozostało 8 tys. Brak logowań na forum i poszło.