W czasie testowanie usunąłem limity wielkości zdjecia w pixelach!
Jest w skryptach (chyba) jakiś problem z tworzeniem miniatur jeśli się włączy opcje - Utwórz miniaturę:
Twórz miniaturę zawsze, kiedy możliwe. na Tak, wtedy dla obrazków większych niż ~850x670 pixeli
które się przesyła na serwer wyskakuje błąd który jest na samym dole - Fatal error: ....
Do tej wielkości są tworzone miniaturu wg zdefiniowania szerokości - np. 400px i pliki poprawnie sa przenoszone.
Po zaznaczeniu opcji Utwórz miniaturę:Twórz miniaturę zawsze, kiedy możliwe. na Nie wszystko jest OK ale nie ma miniatur w poście tylko sa obrazy które maja po bokach i na dole suwaki a po kliknieciu obrazek powiększa się do orginalnych rozmiarów.
Dla konta zwykłego usera są wyświetlane komunikaty o zbyt dużym obrazku np. wg zdefiniowania 800x600 i zbyt dużej pojemności - powyżej zdefiniowania 150KB
NIe daje nic definiowanie Minimalna wielkość pliku miniaturki: Nie twórz miniaturki dla obrazów mniejszych niż te wymiary. różnych wielkości.
Mam prośbę, gdyby ktoś kto zna te skrypty sprawdził to, wydaje mi się że jest jakiś błąd w tworzeniu miniatur zdjęć wysyłanych na serwer powyżej wielkości ~850x670pixeli
Dodam, że na serwerze nie mam narazie zadnych limitów itp. ograniczeń.
======================================================================================
Stary post:
Jest dziwny problem z tymi załącznikami, mienowicie postanowiłem to sprawdzić z różnymi zdjęciami.
Jest bardzo dziwna sprawa, jak wklejam zalacznik zdjecie 800x600 i ma wiecej niz 150KB to jest informacja ale tylko dla usera, admin i moderator moze wklajac wieksze - tz. o wiekszej pojemności.
Usunalem limit wielkosci zalacznika - 800x600px i mimo to nie moge wklajac wiekszych zdjeć na forum powyżej 800x600!!!
Problem chyba lezy w wielkosci tych załaczników, wpisalem nawet rozmiar 1500x1300 i sie wywala przy zdjeciu 900x675px !!!
Coś nie tak z tymi wymiarami i definicją !
Dodam że nic nie grzebałem w skryptach, nie dogrywałem, forum jest takie jakie pobrałem ze strony, wer. 3.0.2
Kod: Zaznacz cały
Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 1600 bytes) in /.. tu ścieżka do katologu na serwerze/includes/functions_posting.php on line 684