Ajax shoutbox się nie wyświetla

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
pit

Re: Ajax shoutbox się nie wyświetla

Post autor: pit » 06 lipca 2009, 22:35

Możesz zmienić w "js.php"

Kod: Zaznacz cały

dt.style.width = '15%';
na np.

dt.style.width = '110px';
ale w grę wchodzi jeszcze format daty.

St.Medard

Post autor: St.Medard » 07 lipca 2009, 17:20

pit pisze:Zapytanie SQL wykonałeś?
Mam podobny porblem ten mod u mnie nie działa. Na stronie pojawia się taki komunikat:

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /adm/index.php on line 150: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/constants.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /adm/index.php on line 152: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/constants.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /adm/index.php on line 153: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/constants.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /adm/index.php on line 154: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/constants.php:1)
Nie zrobiłem tego zapytania SQL bo nie wiem jak to zrobić za pomoc będę wdzięczny.

pit

Post autor: pit » 07 lipca 2009, 17:32

To co się pojawia na stronie jest efektem złego kodowania w Twoim edytorze.
http://phpbb.pl/articles/details/jak_po ... dowanie_44
http://phpbb.pl/articles/details/jak_wy ... nia_sql_62

St.Medard

Post autor: St.Medard » 07 lipca 2009, 19:18

Dzięki
Udało mi się z odp.1 ale niestety z odp.2 muszę poczekać dwa tygodnie bo forum zawiesiłem na serwerze kolegi a nie mam loginu i hasła do jego PA MySQL.
Wyskakuje na razie taki komunikat:
Napisz wiadomość: Table ' *.phpbb_shoutbox' doesn't exist

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 08 lipca 2009, 10:24

Tabela phpbb_shoutbox nie istnieje. Musisz wykonać zapytania SQL dołączone do modyfikacji.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”