błąd przy wczytywaniu avatara

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
matius71

błąd przy wczytywaniu avatara

Post autor: matius71 » 16 lutego 2010, 21:02

Mam problem, gdy chcę wczytać nowy avatar wyskakuje mi taki błąd:

Kod: Zaznacz cały

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions_upload.php on line 811: tempnam() [function.tempnam]: open_basedir restriction in effect. File() is not within the allowed path(s): (/home/matius/:/tmp:/usr/local/lib/php/:/usr/sbin/:/usr/bin/:/usr/local/bin/:/usr/local/sbin/:/bin/:/sbin/)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /adm/index.php on line 150: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3521)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /adm/index.php on line 152: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3521)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /adm/index.php on line 153: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3521)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /adm/index.php on line 154: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3521)
nie wiem czy to ma jakiś związek ale ostatnio instalowałem "phpBB_SEO_Ultimate_SEO_URL_v0.6.2 oraz gym_sitemapsV2-0-0 PL

Awatar użytkownika
Widmo
Zasłużony
Kontakt:

Re: błąd przy wczytywaniu avatara

Post autor: Widmo » 16 lutego 2010, 23:20

Otwórz: includes/functions_upload.php
Znajdź:

$tmp_path = (!@ini_get('safe_mode') || strtolower(@ini_get('safe_mode')) == 'off') ? false : $phpbb_root_path . 'cache'; 
Zamień na:

$tmp_path = /*(!@ini_get('safe_mode') || strtolower(@ini_get('safe_mode')) == 'off') ? false :*/ $phpbb_root_path . 'cache'; 
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!

Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”