Obsługa [phpbb3 Portal 1.2.2]

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Adaka

Obsługa [phpbb3 Portal 1.2.2]

Post autor: Adaka » 13 marca 2009, 11:20

Witam.
Mam z tym modem dwa problemy. Pierwszy to nie umiem wpisywać info na stronę główną portalu, a drugi problem to to że nie mogę zmienić teraz szerokości stylu (jest to prosilver).
Proszę o pomoc.

pit

Re: Obsługa [phpbb3 Portal 1.2.2]

Post autor: pit » 13 marca 2009, 21:13

Tutaj jest po naszemu - http://www.phpbb.pl/pliki-k21/23/
Modyfikacja dodająca portal do naszego forum phpBB
nie mogę zmienić teraz szerokości stylu (jest to prosilver)

Czym się ta niemożność objawia.
Modyfikacja dodaje coś do do forum więc trzeba zmienić szerokość forum.
W styles/prosilver/theme/common.css dajesz do "body" width: xxxpx; i margin: 0 auto;
nie umiem wpisywać info na stronę główną portalu
Ja rozumiem, że pytanie powinno być zwięzłe, ale bez przesady.
Jak nie ma do tego celu czegoś w panelu administracyjnym, to pewnie trzeba to zrobić w notatniku.

Adaka

Post autor: Adaka » 14 marca 2009, 12:51

Niestety szerokość się nie zmieniła a co do drugiego nie ma takiego miejsca w PA więc w jakim pliku mam to zmienić żeby wyświetlały się na stronie głównej jakieś informacje które chcę aby tam się znalazły?

Edit:
Szerokość udało mi się zmienić ale nic więcej.

pit

Post autor: pit » 14 marca 2009, 23:02

W styles/prosilver/template/portal/block masz plik _sample_block_design.html a w nim przykładowe szablony do wykorzystania np. na news'y oraz poziomą linię "<hr class="dashed" />".
Bierzesz co Ci pasuje i wklejasz w styles/prosilver/template/portal/portal_body.html w
"<!-- [+] center block area -->"
np. po

Kod: Zaznacz cały

<!-- IF S_DISPLAY_WELCOME -->
<!-- INCLUDE portal/block/welcome.html -->
<!-- ENDIF -->

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”