phpBB3 Chat 0.2 przyciski bbcode
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
phpBB3 Chat 0.2 przyciski bbcode
Witam.
Zainstalowałem sobie na forum phpBB3 Chat 0.2 autorstwa LEW21 http://www.phpbb.pl/pliki-k19/55/ i jak narazie jest to chat który mi się najbardziej podoba z wszystkich które instalowałem a miałem chyba wszystkie jakie spotkałem i na Waszej stronie i na innych zajmujących się modyfikacjami phpbb3.
Dobra w czym problem.Chodzi mi o przyciski bbcode czy jest możliwość dodania ich i gdzie wstawić odpowiedni kod aby one działały oczywiście i jaki musi to być kod.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Zainstalowałem sobie na forum phpBB3 Chat 0.2 autorstwa LEW21 http://www.phpbb.pl/pliki-k19/55/ i jak narazie jest to chat który mi się najbardziej podoba z wszystkich które instalowałem a miałem chyba wszystkie jakie spotkałem i na Waszej stronie i na innych zajmujących się modyfikacjami phpbb3.
Dobra w czym problem.Chodzi mi o przyciski bbcode czy jest możliwość dodania ich i gdzie wstawić odpowiedni kod aby one działały oczywiście i jaki musi to być kod.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Re: phpBB3 Chat 0.2 przyciski bbcode
Jeśli chodzi o styl prosilver lub na nim bazujące to spróbuj zrobić tak:
1. Otwórz plik styles/prosilver/template/chat_body.html
2. Znajdź:
3. Dodaj przed:
Wygląd i umiejscowienie będziesz musiał ułożyć wg własnego upodobania. Nie testowałem czy działa, ale powinno
Nie zapomnij o odświeżeniu komponentów stylu.
2. Znajdź:
Kod: Zaznacz cały
<!-- BEGIN post -->
<form id="chat_posting" method="post" action="{post.ACTION}" onsubmit="return chat.postingEngine.post(this)">Kod: Zaznacz cały
<!-- INCLUDE posting_buttons.html -->Re: phpBB3 Chat 0.2 przyciski bbcode
Witam.we3b pisze:Jeśli chodzi o styl prosilver lub na nim bazujące to spróbuj zrobić tak:
2. Znajdź:
3. Dodaj przed:Kod: Zaznacz cały
<!-- BEGIN post --> <form id="chat_posting" method="post" action="{post.ACTION}" onsubmit="return chat.postingEngine.post(this)">
Wygląd i umiejscowienie będziesz musiał ułożyć wg własnego upodobania. Nie testowałem czy działa, ale powinnoKod: Zaznacz cały
<!-- INCLUDE posting_buttons.html -->Nie zapomnij o odświeżeniu komponentów stylu.
Sorry zapomniałem dodać że styl mam na bazie subsilver
Zmieniłem jak napisałeś.
Dodałem przed
<!-- BEGIN post -->
<form id="chat_posting" method="post" action="{post.ACTION}" onsubmit="return chat.postingEngine.post(this)">Kod: Zaznacz cały
<!-- INCLUDE posting_buttons.html -->Kod: Zaznacz cały
<tr>
<td class="row2" style="width:10%"><span>{L_MESSAGE}:</span></td>
<td class="row2" style="width:80%"><input type="text" name="message" id="chat_message" class="inputbox" maxlength="250"/></td>
<td class="row2" style="width:10%"><input id="chat_posting_submit" type="submit" value="{L_SUBMIT}"/></td>
</tr>Komponenty oczywiście odświeżyłem.
Słowem nie działa.
Chyba że kod uśmieszek dodałem nie w tym pliku.
Jest jakieś inne rozwiązanie.
Pozdrawiam.
A BBCode działa? Jaki kod dodałeś dla obsługi uśmieszków?
BBCode działa
<input type="button" class="btnbbcode" value="Smilies" style="text-decoration: width: 30px;" onclick="popup('http://se-tuning.pl/posting.php?mode=smilies', 300, 700, '_phpbbsmilies'); return false;" />Re: phpBB3 Chat 0.2 przyciski bbcode
Usuń ten kod co dodałeś, a spróbuj tak:
Znajdź:
Zamień na:
Znajdź:
<td class="row2" style="width:80%"><input type="text" name="message" id="chat_message" class="inputbox" maxlength="250"/></td>
<td class="row2" style="width:10%"><input id="chat_posting_submit" type="submit" value="{L_SUBMIT}"/></td>Kod: Zaznacz cały
<td class="row2" style="width:70%"><input type="text" name="message" id="chat_message" class="inputbox" maxlength="250"/></td>
<td class="row2" style="width:10%"><input id="chat_posting_submit" type="submit" value="{L_SUBMIT}"/></td>
<!-- IF S_SMILIES_ALLOWED -->
<td class="row2" style="width:10%"><input type="button" class="btnbbcode" value="{L_SMILIES}" onclick="popup(this.href, 300, 350, '_phpbbsmilies'); return false;" /></td>
<!-- ENDIF -->Re: phpBB3 Chat 0.2 przyciski bbcode
Wyszły z tego kodu dwa przyciski wyślij i działają również jak przycisk wyślij (z obydwu można wysłać wiadomość)

Mógłbyś wrzucić zmodyfikowane pliki tej modyfikacji? Przejrzałbym to u siebie na localhoście.
Wprawdzie przyciski BBCode się u mnie nie wyświetliły, ale uśmieszki udało mi się zmusić do działania. Wgraj pliki z załącznika do folderu styles/nazwa_stylu/template/.
- Załączniki
-
- template.tar.gz
- Pliki: chat_body.html oraz posting_smilies.html
- (1.49 KiB) Pobrany 479 razy
we3b pisze:Wprawdzie przyciski BBCode się u mnie nie wyświetliły, ale uśmieszki udało mi się zmusić do działania. Wgraj pliki z załącznika do folderu styles/nazwa_stylu/template/.
we3b wielkie dzięki dobrze że chociaż to działa.
Jeszcze jedna prośba wcześniej wiadomości układały się po napisaniu od najnowszych teraz są najpierw najstarsze na samym końcu te nowe.
Jest jakaś możliwość aby bez usuwania uśmieszek wrócił pierwotny stan wiadomości?
Jak w poście klikasz na więcej uśmieszków i chcesz dodać uśmieszek to się nie dodaje.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 06 października 2008, 17:56 przez acik, łącznie zmieniany 1 raz.
Działałem na czystych plikach od stylu, więc mogłem coś nadpisać. Wgraj poprzednie pliki (mam nadzieję, że zrobiłeś kopię) lub wykonaj jeszcze raz zmiany dotyczące wyświetlania. Jeśli chodzi o zmiany jakie ja wprowadzało to:
Plik: styles/nazwa_stylu/template/chat_body.html
Znajdź:
Zamień na:
Plik: styles/nazwa_stylu/template/posting_smilies.html
Znajdź:
Dodaj po:
To chyba wszystko.
Plik: styles/nazwa_stylu/template/chat_body.html
Znajdź:
<!-- BEGIN post -->
<form id="chat_posting" method="post" action="{post.ACTION}" onsubmit="return chat.postingEngine.post(this)">
<table class="tablebg" width="100%" cellspacing="1">
<tr>
</tr>
</table>
</form>
<!-- END post -->Kod: Zaznacz cały
<!-- INCLUDE posting_buttons.html -->
<!-- BEGIN post -->
<form id="chat_posting" method="post" action="{post.ACTION}" onsubmit="return chat.postingEngine.post(this)">
<tr>
<td class="row2" style="width:70%"><input type="text" name="message" id="chat_message" class="inputbox" maxlength="250"/></td>
<td class="row2" style="width:10%"><a href="./posting.php?mode=smilies" onclick="popup(this.href, 300, 350, '_phpbbsmilies'); return false;">Uśmieszki</a></td>
</tr>
</table>
</form>
<!-- END post -->Znajdź:
var form_name = 'postform';Kod: Zaznacz cały
var form_name = 'chat_posting';Re: phpBB3 Chat 0.2 przyciski bbcode
Nic to nie zmieniło.
Zrobiłem tak w zamian tego
dałem to
są emoty i wiadomości są tak jak przed modyfikacją tj.od najnowszych do najstarszych.
Wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
Zrobiłem tak w zamian tego
<!-- INCLUDE posting_buttons.html -->
<!-- BEGIN post -->
<tr>
<td class="row2" style="width:10%"><a href="./posting.php?mode=smilies" onclick="popup(this.href, 300, 350, '_phpbbsmilies'); return false;">Uśmieszki</a></td>
</tr>
</table>
</form>
<!-- END post -->Kod: Zaznacz cały
<!-- BEGIN post -->
<tr>
<td class="row2" style="width:10%"><a href="./posting.php?mode=smilies" onclick="popup(this.href, 300, 350, '_phpbbsmilies'); return false;">Emoty</a></td>
</tr>
</table>
</form>
<!-- END post -->Wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.