Problem z polskimi ikonami w stylu

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.0.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
snakedoo

Problem z polskimi ikonami w stylu

Post autor: snakedoo » 11 kwietnia 2008, 14:10

Zainstalowałem sobie styl który mi się bardzo spodobał (Melankolia)
Można go zobaczyć poniżej:
http://demo.phpbb3styles.net/Melankolia

Niema do niego polskich ikon więc sam sobie je zrobiłem na bazie oryginalnych, wgrałem je do katalogu imageset stylu i podpisałem jako pl, ustawiłem język w stylu na polski i jakoś dziwnie nie jest on podobny do ikon w wersji angielskiej.
Tj. są jakieś spłaszczone lub wydłużone, a niektórych brakuje. Natomiast gdy ustawiałem polskie ikony dla angielskiej wersji językowej to wszystko jest porządku.

Polską wersję ikon w tym stylu oraz opisywany problem można zobaczyć poniżej, to moje forum testowe i tak się bawię w różne modyfikacje itp.
http://www.semobile.m-host.eu/phpbb3/

Jakby ktoś miał dobry pomysł jak rozwiązać ten problem to byłbym wdzięczny :).
Pragnę też zauważyć, że gdy do innych styli zrobimy Polskie ikony na bazie oryginalnych, a nawet nie muszą być na bazie oryginalnych to i tak są zawsze dopasowane a tutaj jakiś psikus :/

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: Problem z polskimi ikonami w stylu

Post autor: daroPL » 11 kwietnia 2008, 14:28

Zapewne przy edycji grafik zmieniłeś ich rozmiar, musisz w pliku styles/[szablon]/imageset/imageset.cfg zmienić wymiary poszczególnych ikonek stylu.

snakedoo

Post autor: snakedoo » 11 kwietnia 2008, 18:32

Dzienks Daro za pomoc, jakoś się udało, zdefiniowałem wielkość tych ikon i działa :)
Tylko mam jeszcze jeden problem, wyczyściłem wszystkie pliki w folderze cache oznaczone nazwą stylu np.: tpl_melankolia_breadcrumbs.html.php itp., odinastalowałem styl, wgrałem go od nowa i dalej są ikony o złej wielkości. Chyba gdzieś indziej się jeszcze zapisuje jakiś pliczek w którym jest zdefiniowany poprzedni wygląd forum.

Styl zainstalowałem sobie na innym forum stąd wiem, że jest już wszystko dobrze, ale co zrobić, aby na forum już wcześniej zainstalowanym stylem były widoczne zmiany?

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 11 kwietnia 2008, 18:46

Najlepiej to spróbuj w PA, w zakładce STYLE odświeżyć Szablon, Motyw i Zbiór obrazków używanego stylu.

snakedoo

Post autor: snakedoo » 11 kwietnia 2008, 18:53

Hehe akurat nie wiedziałem, że te opcje mogą do tego służyć :P
Teraz już wszystko jest dobrze :)
Dzienks za pomoc i pozdro.

Crypt3r

Post autor: Crypt3r » 13 kwietnia 2009, 23:48

Dodam od siebie, że najlepszym rozwiązaniem jest pobranie paczki stylu Melankolia i przerobienie plików PSD znajdujących się w paczce za pomocą programu Adobe Photoshop CS2. :) Każdy da się przerobić na taki jaki był ale po polsku. Trzeba tylko uprzednio doinstalować czcionki do systemu. :)

Awatar użytkownika
Szkar43
Kontakt:

Post autor: Szkar43 » 21 kwietnia 2009, 15:51

To najlepszy sposób i działa na 100% mamy styl co ma ikonki EN a wystarczy zmienić katalog na PL i wszystkie mamy a potem jak kto woli morze sobie zrobić swoje np,nowy temat zamknięty temat itd :wink:

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”