Kolor ramki + grafika

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.0.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
Awatar użytkownika
agness
Kontakt:

Kolor ramki + grafika

Post autor: agness » 17 sierpnia 2008, 16:24

Mam pytanie co mam zrobic aby bylo obramowanie wokol forum bo chcialam zrobic tlo siedze i nie wiem ;/ juz nie mam pomyslu
Dodam tylko ze z phpbb3 to moje poczatki do tej pory bylo przemo
Oraz jak zrobic aby w komorkach chodzi o dzialy jak na tym forum http://www.zycienastolatkow.pl/forum/index.php by obrazek

Z gory dziekuje za podpowiedz
Pozdrawiam Agness

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: Kolor ramki + grafika

Post autor: jaroslw » 18 sierpnia 2008, 09:32

agness pisze:Mam pytanie co mam zrobic aby bylo obramowanie wokol forum bo chcialam zrobic tlo siedze i nie wiem ;/ juz nie mam pomyslu
Dodaj obramowanie dla identyfikatora #wrap (plik styles/nazwa_stylu/theme/common.css).
agness pisze:Oraz jak zrobic aby w komorkach chodzi o dzialy jak na tym forum http://www.zycienastolatkow.pl/forum/index.php by obrazek
Plik styles/prosilver/theme/images/gradient.gif zamień sobie na jakiś większy z obrazkiem w tle. Do tego najlepiej zrobić jednolite tło. Obrazek definiujesz, aby był zawsze u dołu, a w CSS dodajesz taki sam kolor tła jak ma obrazek.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Awatar użytkownika
agness
Kontakt:

Re: Kolor ramki + grafika

Post autor: agness » 18 sierpnia 2008, 09:37

Bardzo dziekuje :)

Kod: Zaznacz cały

#wrap {
	padding: 1px 20px;
	min-width: 650px;
	width: 900px;
	 border: 1px #146a0b solid;
	margin-left: auto;
	margin-right: auto;
}
wracam jeszcze na chwile nie chce mi sie pojawic obramowanie w overall jest wstawiony wrap
W panelu odswiezam styl i czyszcze cache i nic;/

Natomiast druga rzecz czyli obrazek w komorce forum jest :)
Pozdrawiam Agness

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”