Nie jest to problem bezpośrednio związany z phpBB, ale może ktoś będzie mógł mi pomóc. Otóż na strefa.pl postawione jest forum phpBB3. Niestety wszystkie obrazki "przepychane" przez skrypty PHP są popsute, dotyczy to m.in. avatarów, załączników, miniatur, ogólnie wszystkiego, co korzysta z /download/file.php. Powód tego jest prawdopodobnie taki, że serwer dla plików *.php zawsze wysyła content-type=text/html, co z kolei powoduje doklejenie do kodu "strony" śmieci w JS (google-analitics, gemius). Gdy strona jest faktycznie HTMLem, nie ma problemu, ale dla obrazków to po prostu wszystko kaszani. Nie potrafię żadnym sposobem wymusić zmiany tego nagłówka, nawet gdy cały kod strony to "header('Content-Type: image/jpeg');die();" (albo podobnie, cytuję z pamięci), to nadal na wyjściu jest inny CT.
Powrót do wcześniejszej wersji forum jest już wykluczony (chyba, że ktoś z Was zna jakiś migrator dzialałący wstecz), żadnego wpływu na zachowanie serwera nie mamy (można pisać i pisać, maja to gdzieś, chociaż serwer jest płatny).
Czy ktoś z Was ma może jakis pomysł na rozwiązanie tego problemu?
Dziwne zachowanie serwera
Re: Dziwne zachowanie serwera
Jeżeli to problem z serwerem to ja bym szukał rozwiązania u administracji.
Re: Dziwne zachowanie serwera
Prawdopodobnie serwera, głowy nie dam. Jest także mozliwość, że chodzi o samo PHP. Sądziłem, że może jest jakieś obejście za pomocą .htaccess i ktoś to już ćwiczył.
Interwencje u administratorów nic nie dają - albo miernoty, co nie potrafią sobie z tym poradzić, albo mają tak sztywną politykę swoich guru. Nie polecam strefy.pl.
Interwencje u administratorów nic nie dają - albo miernoty, co nie potrafią sobie z tym poradzić, albo mają tak sztywną politykę swoich guru. Nie polecam strefy.pl.