Problemy z ustaleniem opcji: wyślij maila.

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
kamila_j

Problemy z ustaleniem opcji: wyślij maila.

Post autor: kamila_j » 14 grudnia 2008, 21:06

Witam,
korzystam z phpbb3.0.3pl. Wszystko zostało ustawione zgodnie z różnymi opisami i wskazówkami, wszystko działa poza jedną ciekawostką, której ani nie mogę nigdzie znaleźć w necie, ani ustawić, ale znam chociaż prawidłowość:
otóż po wybraniu konta z uprawnieniami admina, widzę ikonę: mail to... i mogę wysłać maila.
To samo jednak dla zwykłego użytkownika nie istnieje, nawet jeśli nadam 100% wszystkich uprawnień, poza jednym administratora: Może zarządzać użytkownikami
To również pozwala zobaczyć informacje o przeglądarkach użytkowników w liście osób on-line.
Jak to nie jest zaznaczone (przy każdym innym użytkowniku, niż admin!), to nie mogę wysyłać do nikogo mail.

Ta ostatnia opcja niestety powoduje, że mam wejście do PA, a tak być nie może!

Czy ktoś się z tym spotkał?
Dziękuję za podpowiedzi.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Mary$
Zasłużony

Re: Problemy z ustaleniem opcji: wyślij maila.

Post autor: Mary$ » 14 grudnia 2008, 21:23

Jeżeli użytkownicy zaznaczyli, że nie chcą otrzymywać maili, to możliwość wysłania maila ma tylko administrator z uprawnieniami do zarządzania użytkownikami.
`Hominis est errare, insipientis in errore perseverare` :)

kamila_j

Post autor: kamila_j » 14 grudnia 2008, 21:37

Dziękuje za odpowiedź,
ale ja to dopiero testuję przed "upublicznieniem" i mam kilku użytkowników (do testów) - opcja: Użytkownicy mogą się ze mną skontaktować przez e-mail: ustawiona jest wszędzie na TAK.

Co więcej, każdy z użytkowników w menu: UŻYTKOWNICY I GRUPY --> Zarządzaj użytkownikami --> [user] --> Globalne zezwolenia / Zezwolenia
ma podane na zielono w pozycji Zezwolenia użytkownika / Różne: Może wysyłać e-maile - TAK

*/ no właśnie jak Mary$ odpisywałeś, dopisałem to powyżej - tam też tak jest (na TAK) - dziękuję.

Pzdr.
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2008, 21:54 przez kamila_j, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Mary$
Zasłużony

Post autor: Mary$ » 14 grudnia 2008, 21:51

PA->ZEZWOLENIA->Globalne zezwolenia: Zezwolenia grup->Grupa: Zarejestrowani użytkownicy->Zaawansowane zezwolenia->Rożne->Może wysyłać e-maile: TAK
`Hominis est errare, insipientis in errore perseverare` :)

kamila_j

Post autor: kamila_j » 14 grudnia 2008, 21:57

Zastanawiam się jeszcze nad taką opcją - czy może katalog:
httpd-users\[moja_strona]\cache
czegoś nie trzyma? Czy można to bezkarnie wywalić? Serwer był restartowany, cache i co tylko można opróżniane, poza tym katalogiem.

Właściwie zrobię kopię i sprawdzę, to mój serwer, więc nic mnie to nie kosztuje :)
Zrobiłem - nic nie pomogło :(

Pzdr.

kamila_j

Post autor: kamila_j » 16 grudnia 2008, 20:32

Witam,
może ktoś skorzysta z mojej odpowiedzi - 3 dni i znalazłem PROZAICZNĄ! przyczynę:
--> strona główna --> komunikacja klienta --> ustawienia e-mail --> Ukrywaj adresy e-mail:
Dzięki tej funkcji, adresy e-mail pozostają całkowicie prywatne.
było zaznaczone na TAK!

Pozdrawiam..

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”