Przenoszenie forum PunBB na PhpBB x
Przenoszenie forum PunBB na PhpBB x
Witam.
Chciałbym przenieść moje forum z PunBB do PhpBB 3 (na przykład 3). Czy jest to możliwe? Pytałem na forum wsparcia PunBB i powiedzieli mi, że muszę pytać tutaj. Macie takie konwertery?
Pozdrawiam,
Konri031
Chciałbym przenieść moje forum z PunBB do PhpBB 3 (na przykład 3). Czy jest to możliwe? Pytałem na forum wsparcia PunBB i powiedzieli mi, że muszę pytać tutaj. Macie takie konwertery?
Pozdrawiam,
Konri031
Re: Przenoszenie forum PunBB na PhpBB x
Obecnie nie istnieje bezpośredni konwerter do phpBB3. Możesz jednak skonwertować forum do phpBB2 (pobierz konwerter), a następnie do phpBB3, które ma wbudowane odpowiedni skrypt aktualizujący.
Przenoszę do forum phpBB 3.0.x -> Pomoc.
Przenoszę do forum phpBB 3.0.x -> Pomoc.
A czy jest jakiś poradnik do konwertowania forum z PunBB do PhpBB? Szukałem i nie znalazłem
.
Nie spotkałem się z takowym. Może artykuł o aktualizacji z phpBB2 do phpbb3 trochę przybliży Ci sprawę.
To niestety bardzo mało mi pomogło. W tym konwerterze pisze (w pliku readme), że mam zrobić backupa przez PhpMyAdmin. Problem w tym, że nie mogę go zrobić bo się nie da. Jeśli ktoś wie co mogę zrobić to proszę o pomoc..
Najbardziej zależy mi na wyjęciu z bazy postów i użytkowników. Resztę dorobię sam.
Najbardziej zależy mi na wyjęciu z bazy postów i użytkowników. Resztę dorobię sam.
Nie masz opcji eksportu bazy danych? Jeśli nie to pisz do admina niech wyślą Ci kopię.Konri031 pisze:W tym konwerterze pisze (w pliku readme), że mam zrobić backupa przez PhpMyAdmin
No właśnie nie mam tej opcji. Sam jestem adminem forum. Mam pisać do tych z PunBB, tak?
Miałem na myśli administrację serwera.
Zrobiłem tak jak mówiłeś. Napisałem do nich, a oni mi odpisali, że nie wysyłają baz danych do nikogo. Czy wiecie jak inaczej mogę pobrać tą bazę? Przez PhpMyAdmin nie umiem (nie wiem czy się da), więc jakby ktoś mógł mi pomóc to byłbym wdzięczny.
Obawiam się, że nic nie zdziałasz.
No to nie przeniosę sobie chyba tych użytkowników ani postów.. Teraz to nie wiem czy w ogóle warto robić nowe forum.. Szkoda, że ci z PunBB nie mogą przesłać (sam nie wiem czemu.. Przecież to chyba nie jest jakieś nielegalne..).
Zacznijmy od tego gdzie masz postawione forum? Masz na własnym serwerze, czy założone w serwisie, który daje taką możliwość?
Forum postawione jest nie na moim servie, tylko na p2a.pl.
Niestety, nic jednak nie zdziałasz, gdyż twoje forum jest postawione na stronie ala fora.pl, tzn. umożliwiającej stworzenie forum bez "babrania" w FTP i w bazie.
Dziękuję za pomoc. To znaczy, że dalej będę musiał się męczyć z tym PunBB
.
Pozdrawiam,
Konri031.
Pozdrawiam,
Konri031.