Mianowicie, próbowałem zintegrować forum z Joomlą za pomocą rokbridge wg instrukcji: http://www.rocketwerx.com/products/rokb ... stallation
Wszystko poszło gładko, aż instrukcja poprosiła mnie o zmianę w uwierzytelnieniu. Dokladniej - musiałem wejsć w komunikację klientów, a następnie zmienić uwierzytelnienie z db na joomla. zmieniłem i od tej pory nie można się zalogować na forum. Gdzie w takim razie (w jakim pliku) mogę włączyć spowrotem uwierzytelnienie db? (zmian dokonywałem w PA).
pliki o których mówię znajdują się w includes/auth - tam wrzuciłem plik auth_joomla.php (poprzez PA w KOMUNIKACJA KLIENTÓW -> UWIERZYTELNIANIE go ustawiłem jako domyślny), a standardowo domyślnym plikiem był auth_db.php (również w tym folderze.
Serdecznie proszę o pomoc.
[POPSUŁEM FORUM] Gdzie znajdę odwołanie do pliku x?
-
MarioKarabinier
Re: [POPSUŁEM FORUM] Gdzie znajdę odwołanie do pliku x?
Wylączyć możesz to przez bazę danych wykonując w phpMyadmin zapytanie:
Jeżeli dałeś prefix tabel inny niż `phpbb_`, to zmień w powyższym zapytaniu `phpbb_` na twój prefix.
A co do tego błędu, to widocznie coś jest nie tak w ty module Joomil'i
Kod: Zaznacz cały
UPDATE phpbb_config SET config_value = "db" WHERE config_name = "auth_method"A co do tego błędu, to widocznie coś jest nie tak w ty module Joomil'i
`Hominis est errare, insipientis in errore perseverare` 
Przenoszę do forum phpBB 3.0 -> Pomoc.
-
MarioKarabinier
Dziękuję za pomoc serdecznie,
ale mój nadrzędny administrator nie chciał czekać na odpowiedź i zainstalował backup
Mam nadzieję, że gdy w przyszłości popełnię taki błąd, to będę mógł zastosować się do rady
Pozdrawiam
ale mój nadrzędny administrator nie chciał czekać na odpowiedź i zainstalował backup
Mam nadzieję, że gdy w przyszłości popełnię taki błąd, to będę mógł zastosować się do rady
Pozdrawiam