Przeniensienie forum na inny hosting

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Barbara

Przeniensienie forum na inny hosting

Post autor: Barbara » 02 września 2012, 08:52

Witam! :D
Jestem tu nowa i trudno mi jest się odnaleźć w gąszczu Waszych postów! :shock:
Chciałbym przenieść do Was moje forum! Mam kopię zapasową!
Czy ktoś może mi pomóc w tych przenosinach! Nie wiem od czego zacząć :?: :!: !

Jeżeli mój temat jest w złym miejscu, to proszę go przenieść we właściwe/odpowiednie miejsce!!!

Pozdrawiam. :D
Ostatnio zmieniony 03 września 2012, 16:41 przez Aviator, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Tytułuj prawidłowo tematy

Awatar użytkownika
all4phone
Kontakt:

Re: Forum

Post autor: all4phone » 02 września 2012, 15:18

Temat jak temat, dział "Użytkowanie" jest chyba dobrym dla niego miejscem , ale sam tytuł jest kiepski, bo przyznasz że może wiele oznaczać ;) .

Co do twojej propozycji:
Barbara pisze:Chciałbym przenieść do Was moje forum! Mam kopię zapasową!
1. Dobra wiadomość - masz kopię ;)
2. Zła wiadomość - wątpię czy ktoś pozwoli Ci wnieść Twoje forum na swój serwer :lol:
Czy ktoś może mi pomóc w tych przenosinach! Nie wiem od czego zacząć :?: :!: !
Poszukaj hostingu. Proponuję darmowy, bo z tego co widzę to chcesz sobie poeksperymentować ;)
Pozdrawiam.

Barbara

Re: Forum

Post autor: Barbara » 03 września 2012, 13:07

Dzięki za odp. :D
Nie zamierzam eksperymentować! :!: :!: :!:
Moje foo liczy ponad 5tysięcy userów! Bardzo mi na nich zależy! Serwer na którym mam foo już dawno olewa nas wszystkich! Dlatego szukałam nowego i znalazłam tutaj! Może jednak ktoś mi pomoże! Chociaż jakieś wskazówki! Zalożenie foo to bajka przy przenosinach na inny serwer!
Pozdrawiam ;)

Sammael

Re: Przeniensienie forum na inny hosting

Post autor: Sammael » 03 września 2012, 15:21

Co znalazłaś? phpBB.pl to nie hosting serwerów, tylko polskie wsparcie phpBB.
Musisz zakupić jakiś wirtualny serwer na jakimś hostingu (a jest ich od cholerki), poczytaj tylko wcześniej opinie na http://webhostingtalk.pl albo tutaj w odpowiednim forum i tyle.
Zastanów się jaki wybrać. Zastanów się nad tym ile Ci będzie potrzebne transferu i miejsca. Co z tego, że masz 5 tys. użytkowników? Podaj dokładne dane dziennych unikalnych odwiedzin, maks osób online, maks osób online w ciągu dnia, godziny szczytów, itp. bo z tych 5 tys. użytkowników może się udzielać tylko dwóch... poważnie.
Jak już kupisz hosting, wiele z ich supportów (pomoc) pomoże Ci się do nich "wprowadzić" gratis.
Np. tak robi http://unixstorm.org

Barbara

Re: Przeniensienie forum na inny hosting

Post autor: Barbara » 03 września 2012, 18:33

Dzięki za wyjaśnienia Sammael!
Bardzo mi pomogłeś :shock: !

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”