Szybka odpowiedź dla gości

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
todieego
Kontakt:

Szybka odpowiedź dla gości

Post autor: todieego » 14 września 2013, 18:14

Jest możliwość aby dla gości wyświetlała się szybka odpowiedź? Mam ją włączoną, ale pojawia się tylko dla zarejestrowanych.. Dziękuję za pomoc

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: Szybka odpowiedź dla gości

Post autor: jaroslw » 14 września 2013, 20:00

Z tego co pamiętam, nawet po ustawieniu odpowiednich uprawnień, szybka odpowiedź będzie mimo wszystko ukryta dla gości. Może zainteresuje Cię moja modyfikacja Full Quick Reply Editor. Oprócz tego, że wyświetla szybką odpowiedź dla gości, dodaje kilka funkcji z pełnego edytora (tak jak na tym forum).
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

todieego
Kontakt:

Post autor: todieego » 14 września 2013, 20:47

Dzięki ! Zainstalowałem tę modyfikację. Ale dalej dla gości szybka odpowiedź jest niewidoczna. Trzeba jeszcze coś ustawić w panelu?

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 14 września 2013, 20:53

Nie, nic więcej nie trzeba aktywować. Ustawiłeś odpowiednie uprawnienia dla gości, by mogli pisać?

todieego
Kontakt:

Post autor: todieego » 14 września 2013, 20:59

Tak zgadza się, goście mogą pisać. Ale szybka odpowiedź nic się nie zmieniła.. instalowałem automatycznie, dostałem potwierdzenie, że wszystko OK, ale zmian nie widać.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 14 września 2013, 21:01

Uruchomiłeś dodatkowy instalator, o którym była mowa w komunikacie po instalacji? Jakiego stylu używasz? Jeśli innego niż prosilver/subsilver2 to prawdopodobnie będziesz musiał wprowadzić w nim zmiany ręcznie. Spróbuj też odświeżyć komponenty stylu.

todieego
Kontakt:

Post autor: todieego » 15 września 2013, 18:15

Po odświeżeniu okazało się, że jednak efekt instalacji jest... tylko nie taki jak oczekiwałem :) Co może oznaczać taki błąd?:

Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/gta5/public_html/forum/includes/template.php(230) : eval()'d code on line 382

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 15 września 2013, 20:00

Modyfikacja szablonu przebiegła nieprawidłowo. Myślę, że brakuje gdzieś <-- ENDIF --> lub jakaś instrukcja warunkowa została źle zmodyfikowana. Jaki masz styl? Spróbuj wykonać na nim zmiany ręcznie. Poszukiwania rozpocząłbym od viewtopic_body.html.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”