witam!
chciałbym sobie zrobić logi na forum...
potrzebna mi jest informacja, a raczej informacje, jakie parametry mogą pojawić się w pasku adresu na stronach forum w phpBB3...
łażąc po forum widzę, że są conajmniej trzy parametry po ?:
mode=reply&f=12&t=42
mode, f i t...
chciałbym prosić o informację, jakie parametry mode mogą się pojawić,
zauważyłem dwa post i reply...
pozdr.
mode=reply&f=12&t=42
Re: mode=reply&f=12&t=42
o widzę na forum, że jest jeszcze coś takiego: ?f=54&t=7885&start=15
czy w phpBB3 3.0.6 istnieje możliwość wyświetlenia z poziomu URLa konkretnego postu w wątku?
czy w phpBB3 3.0.6 istnieje możliwość wyświetlenia z poziomu URLa konkretnego postu w wątku?
Dużo można by tego wypisać. Informacje te całkiem łatwo wyciągniesz z plików. Przykładowo
Pobierane są więc parametry takie jak:
Widać tutaj, że parametr
Przeanalizuj w ten sposób pliki podstron, które Cię interesują.
memberlist.php, początek pliku:
Kod: Zaznacz cały
// Grab data
$mode = request_var('mode', '');
$action = request_var('action', '');
$user_id = request_var('u', ANONYMOUS);
$username = request_var('un', '', true);
$group_id = request_var('g', 0);
$topic_id = request_var('t', 0);mode, action, u, un, g, t. Wartości jakie mogą one przyjmować najczęściej testowane są w instrukcji switch np.
Kod: Zaznacz cały
switch ($mode)
{
case 'email':Kod: Zaznacz cały
switch ($mode)
{
case 'leaders':
(...)
break;
case 'contact':
mode może przyjmować m. in. wartości email, leaders, contact.Przeanalizuj w ten sposób pliki podstron, które Cię interesują.
dzięki, można jakoś wyłuskać z phpBB UID podczas przeglądania forum przez zalogowanego użytkownika?
Możesz opisać trochę jaśniej? Chodzi Ci o ID użytkowników, którzy w danej chwili przeglądają konkretne forum czy też np. Twoje ID po zalogowaniu?
chodzi o inwigilację, wymyśliłem, że po parametrach GET można ocenić które wątki odwiedzają użytkownicy...
może jakoś da się uaktywanić user-id w pasku, wtedy wiedziałbym Kto co przegląda...
ale to taka zabawa, poważniejszy jest inny problem... spamerzy, zauważyłem, że takie spamboty jak wchodzą na stronę to od razu walą mode=posting... czy dało by się jakoś przerwać wyświetlanie stron forum w phpBB3, aby spamerzy mieli zablokowane forum? czy coś takiego jak die() da radę? tylko gdzie to umieścic?
może jakoś da się uaktywanić user-id w pasku, wtedy wiedziałbym Kto co przegląda...
ale to taka zabawa, poważniejszy jest inny problem... spamerzy, zauważyłem, że takie spamboty jak wchodzą na stronę to od razu walą mode=posting... czy dało by się jakoś przerwać wyświetlanie stron forum w phpBB3, aby spamerzy mieli zablokowane forum? czy coś takiego jak die() da radę? tylko gdzie to umieścic?
Może ta modyfikacja trochę Ci pomoże https://www.phpbb.com/customise/db/mod/ ... edirect_2/ABW pisze:może jakoś da się uaktywanić user-id w pasku, wtedy wiedziałbym Kto co przegląda...