Brak dostępu do zakładki blokowania IP

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
soniq2

Brak dostępu do zakładki blokowania IP

Post autor: soniq2 » 17 maja 2013, 07:09

Witam....

Mam założone forum phpBB3 w wersji witryny 3.0.9. Poprzez wieczne ataki spamowe blokowałem całe zakresy IP, aż z rozpędu zablokowałem te z tpnet.pl - czyli między innymi swój domowy. Logując się z zablokowanego IP otrzymuję w zakładce info, że mój adres został zablokowany i mam skontaktować się z administratorem serwisu. Okazało się jednak, że mogę dokonać zalogowania z komputera w pracy, którego IP nie zablokowałem....

W czym jednak problem, chciałbym wyczyścić listę wszystkich zablokowanych IP - problemem jest jednak brak dostępu do zakładki UŻYTKOWNICY I GRUPY a nich do odniesienia "Blokowanie IP". Gdy usiłuję wejść do tej zakładki pojawia mi się pusta strona, która nie załadowywuje panelu administracyjnego, a w pasku adresu takie cóś

http://www.fotokarp.com.pl/forum/adm/in ... an&mode=ip - czyli biała pusta strona

Jako administrator mogę korzystać z wszystkich innych funkcji, prócz tej zakładki, więc nie mogę odblokować zakresu IP, który zablokowałem.

Posiadam kopię zapasową całego katalogu forum z dn. 08.05.2013, IP zablokowałem w dniu 15.05.2013 r. myślałem, że jak usunę cały folder zawierający forum i wgram na serwer ponownie to przed tymi zmianami wszystko wróci do normy - niestety nie wróciło.

Pytanie - jaka jest możliwość i jak to zrobić by przywrócić albo dostęp do zakładki blokowania IP, wgrać wersję forum z dn. 08.05.2013, lub dotrzeć do pliku źródłowego, który zawiera dane dotyczące zablokowanych IP. nie mogę go znaleźć i nie wiem który to.
Jeśli chodzi o kwestie działania forum jestem w tym totalnie nieobeznany i kojarzę, że całe moje forum mieści się w folderze o nazwie "forum" , który mam wgrany w public.html na moim koncie serwerowym. Jedyne co robiłem to wszelka działalność realizowana z panela administratora...

Jeśli okaże się, że nie da się już nic zrobić, to może pomożecie z informacją czy uda się przerzucić stare forum z wszystkimi postami do nowej odsłony... i jak tego dokonać.

Proszę o pomoc za którą z góry dziękuję.....

Aviator
Administrator

Re: Brak dostępu do zakładki blokowania IP

Post autor: Aviator » 17 maja 2013, 16:30

Przypuszczam, że folder z plikami forum przywróciłeś za nim próbowałeś wejść w pracy do panelu admina i błąd może leżeć albo w felernej kopii lub źle się nie które pliki załadowały na FTP, poza tym takie informacje jak bany i praktycznie wszystko co się dzieje na forum, nie jest zapisywane do plików tylko do bazy danych i to ją powinieneś przywrócić w ostateczności. Na razie sugeruje wykonać przywrócenie plików jeszcze raz zwracając baczną uwagę na to czy wszystkie pliki w całości się załadowały i spróbować się zalogować do panelu przez bramkę proxy bez potrzeby robienia tego w pracy. Jeżeli dalej będzie biała strona to w kolejnym poście opisz jakie masz zmiany wprowadzone na forum chodzi o modyfikacje itp.

soniq2

Re: Brak dostępu do zakładki blokowania IP

Post autor: soniq2 » 17 maja 2013, 22:56

Ju po kłopocie......

Wyszukałem listę zablokowanych nr IP w panelu administracyjnym mojego konta na serwerze klikając na ikonę "Php My Admin" i na liście plików wyszukałem php_banlist przez co ukazała mi się lista zablokowanych IP.

usunąłem wszystkie jak leci i tadam.... okno zakładki zadziałało poprawnie. Forum uratowane a ja cały szczęśliwy..... :D :D

Dzieki za odpowiedź.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”