Jak zmienić pola profilu
-
KeYYs
Jak zmienić pola profilu
Witam,mam pytanie: Jak zmienić pola profilu (w profilu użytkownik może dać np. swoją stronę,Lokalizacja,zawód).
Udało mi się dodać tylko dodać pole dodatkowe,a dodam że moje forum jest motoryzacyjne.Proszę o poradę gdzie wyłączyć początkowe pola,lub jak je zmienić
Udało mi się dodać tylko dodać pole dodatkowe,a dodam że moje forum jest motoryzacyjne.Proszę o poradę gdzie wyłączyć początkowe pola,lub jak je zmienić
-
KeYYs
Re: Jak zmienić pola profilu
Numer ICQ:
AOL Instant Messenger:
WL/MSN Messenger:
Yahoo Messenger:
Adres Jabbera:
Strona WWW:
Mam takie pola,chce zmienić ich nazwy,oraz długość ich komórek.
AOL Instant Messenger:
WL/MSN Messenger:
Yahoo Messenger:
Adres Jabbera:
Strona WWW:
Mam takie pola,chce zmienić ich nazwy,oraz długość ich komórek.
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Nazwę zmienisz w
language/pl/ucp.php (ok. lini 415)Wsparcie phpBB PL !!
-
KeYYs
A jak jeszcze zrobić,żeby wyświetlały się przy profilu ? CHodzi mi w temacie,jak się patrzy na panel użytkownika ?
-
KeYYs
Witaj, niestety przy zmianie nazw (mogłem tylko 4 nazwy,wiecej nie znalazłem) Zmieniłem min.Numer ICQ:
AOL Instant Messenger:
WL/MSN Messenger:
Yahoo Messenger:
Adres Jabbera:
na np.Wyposazenie,silnik,jednak gdy się wpisuję do zmienionych komórek,to wyskakuje Wprowadzony numer jest nieważnym numerem ICQ.
Wprowadzona nazwa nie jest prawidłową nazwą konta Jabber. Co robic ? Na innych forach jakoś mają zmienione.Co robic ?
AOL Instant Messenger:
WL/MSN Messenger:
Yahoo Messenger:
Adres Jabbera:
na np.Wyposazenie,silnik,jednak gdy się wpisuję do zmienionych komórek,to wyskakuje Wprowadzony numer jest nieważnym numerem ICQ.
Wprowadzona nazwa nie jest prawidłową nazwą konta Jabber. Co robic ? Na innych forach jakoś mają zmienione.Co robic ?
Proponuję skorzystać z opcji PA > Użytkownicy i Grupy > Użytkownicy > Dodatkowe pola profilu.
Tam możesz dodać nowe pola i ustawić, aby pokazywały się w widoku tematu.
Pola komunikatorów najlepiej zostawić tak jak są.
Tam możesz dodać nowe pola i ustawić, aby pokazywały się w widoku tematu.
Pola komunikatorów najlepiej zostawić tak jak są.
W ustawieniach Obciążanie serwera (karta Ogólne) włącz opcję Wyświetlaj dodatkowe pola na stronach tematu.
-
KeYYs
Witam,
wyświetlają się już, jednak gdy dam dodaj dodatkowe pole, jest tam tylko funkcja taka, że tylko przedział liczbowy można wpisać, próbował dalej zmienić pola z jabberem,Yahoo Mesanger,więc skasowałem je z ucp.php i w profilu wyświetla się teraz:
{ UCP_ICQ }:
{ UCP_AIM }:
{ UCP_MSNM }:
{ UCP_YIM }:
{ UCP_JABBER }:
Proszę o dalsze porady, jak to zmienić ?, Może ktoś zrobił dobrze na swoim forum ? PRzy okazji nie mogłem doszukać się w pliku ucp.php lokalizacji,zainteresowań oraz strony.
wyświetlają się już, jednak gdy dam dodaj dodatkowe pole, jest tam tylko funkcja taka, że tylko przedział liczbowy można wpisać, próbował dalej zmienić pola z jabberem,Yahoo Mesanger,więc skasowałem je z ucp.php i w profilu wyświetla się teraz:
{ UCP_ICQ }:
{ UCP_AIM }:
{ UCP_MSNM }:
{ UCP_YIM }:
{ UCP_JABBER }:
Proszę o dalsze porady, jak to zmienić ?, Może ktoś zrobił dobrze na swoim forum ? PRzy okazji nie mogłem doszukać się w pliku ucp.php lokalizacji,zainteresowań oraz strony.
Przywróć oryginalne tłumaczenie, bo to co się wyświetla jest objawem braku odpowiednich wpisów. Z mojej strony poleciłbym instalację modyfikacji GG & Tlen & Skype, jeśli chcesz dodać dodatkowe pola komunikatorów. Dzięki niej będziesz mógł też wyłączyć pola, o których piszesz. Jeśli ma być to coś innego, to najlepszym wyborem będą własne pola profilu dodawane w PA.
-
KeYYs
ok,rozumiem,bo denerwują mnie te adresy jabbera,moje forum jest motoryzacyjne,gdzie chcialem zeby zamiast tych,komunikatorów to były np wyposażenie, i nawet kolejności nie mogę zmienić, poza tym jak dodam dodatkowe pola w PA,to można tam wpisać tylko liczby wpisać 
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Nie tylko, możesz dodać pola tekstowe, logiczne, listw wyboru, datęKeYYs pisze:jak dodam dodatkowe pola w PA,to można tam wpisać tylko liczby wpisać
Wsparcie phpBB PL !!
-
KeYYs
Witam,
próbowałem zainstalować ten mod z tlenem, przez Automoda,jednak podczas instalacji wyszło że nie może znaleść jednego pliku w stylu (możliwe że to przez to że mam Clearblue, a instalowało na prosilver),więc odinstalowałem tego moda.Po tym wchodzę w moje konto, i nic się nie wyświetla,plik się nie wczytuję,wgrywam backup tego pliku,i dalej nic,nie mogę wejść w moje konto.Proszę o porade
próbowałem zainstalować ten mod z tlenem, przez Automoda,jednak podczas instalacji wyszło że nie może znaleść jednego pliku w stylu (możliwe że to przez to że mam Clearblue, a instalowało na prosilver),więc odinstalowałem tego moda.Po tym wchodzę w moje konto, i nic się nie wyświetla,plik się nie wczytuję,wgrywam backup tego pliku,i dalej nic,nie mogę wejść w moje konto.Proszę o porade