Styl podglądu obrazka w postaci załącznika

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
falconepl

Styl podglądu obrazka w postaci załącznika

Post autor: falconepl » 14 sierpnia 2010, 20:07

Witam wszystkich,

Jestem w trakcie konfiguracji forum, które niedługo ruszy i mam następujący problem.

Postanowiłem uniemożliwić wszystkim użytkownikom korzystanie z tagu [img]. Jest to podyktowane tym, że znakomita większość obrazków umieszczanych w postach tą metodą znajduje się na serwerach hostingowych, które wcześniej czy później nieużywane pliki graficzne usuwają. Chcąc temu zapobiec zdecydowałem, że jedyną możliwością na umieszczenie w treści postu obrazka będzie dodanie go w postaci załącznika i następnie skorzystanie z opcji "Wstaw w linii". Problem w tym, że efekt końcowy odbiega nieco od tego, jakiego oczekiwałem. Spodziewałem się, że w treści postu pojawi się jedynie obrazek/załącznik. Tymczasem znalazło się tam wiele, przynajmniej w moim wypadku, zbędnych dodatków jak np. informacja o wielkość załącznika, jego nazwa i obramowanie.

Moje pytanie brzmi, czy można tak skonfigurować mechanizm dodawania załączników w phpBB 3.0.7, by działał on w identyczny sposób jak znacznik [img], o ile danym załącznikiem będzie obrazek? Tak, by można było załączane pliki graficzne wstawiać np. pomiędzy dwa słowa tekstu w edytowanym poście bez zbędnych informacji.

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi w temacie :)
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2010, 11:07 przez falconepl, łącznie zmieniany 1 raz.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: Styl podglądu obrazka w postaci załącznika

Post autor: jaroslw » 15 sierpnia 2010, 10:02

Wygląd możesz nadać jaki Ci odpowiada modyfikując pliki attachment.html oraz content.css (klasa thumbnail) Twojego stylu.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

falconepl

Re: Styl podglądu obrazka w postaci załącznika

Post autor: falconepl » 15 sierpnia 2010, 11:06

Stukrotne dzięki! :) Już się zabieram do pracy ;)

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”