Regulamin forum oraz regulamin kategorii

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
s87

Regulamin forum oraz regulamin kategorii

Post autor: s87 » 20 kwietnia 2010, 20:08

Witam,

Mam takie pytanie. Czy istnieje możliwość jeśli mam subfora i wygląda to u mnie tak:
Obrazek
To czy można dać jeden regulamin od razu dla kilku podkategorii jednocześnie ,gdyż w podkategoriach Samba Chacha itd. mam taki sam regulamin i jak chcę coś wyedytować to muszę w każdym z osobna to robić.

I czy istnieje w phpbb3 coś takiego jak ogólny regulamin forum?

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Re: Regulamin forum oraz regulamin kategorii

Post autor: @Marcin » 20 kwietnia 2010, 20:23

s87 pisze:To czy można dać jeden regulamin od razu dla kilku podkategorii jednocześnie ,gdyż w podkategoriach Samba Chacha itd. mam taki sam regulamin i jak chcę coś wyedytować to muszę w każdym z osobna to robić.
Ale nie rozumiem w czym problem? Skopiuj regulamin do każdego z działów w AKP i wszystko, lub zrób jeden regulamin na kategorię.
s87 pisze:I czy istnieje w phpbb3 coś takiego jak ogólny regulamin forum?
Nie, musisz zainstalować modyfikację.
Wsparcie phpBB PL !!

s87

Post autor: s87 » 20 kwietnia 2010, 21:04

Problem w tym ,ze robię jeden regulamin dla całej kategori Muzyka taneczna i nie wyświetla się. Tylko jak klikne w Muzyka taneczna,a w podkategoriach już nie ma itp.

Modyikacje? Jaką?

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: @Marcin » 21 kwietnia 2010, 08:10

s87 pisze:Problem w tym ,ze robię jeden regulamin dla całej kategori Muzyka taneczna i nie wyświetla się
Bo to jest kategoria, możesz zrobić regulamin dla "Latin" i "Standard" ale w tedy regulamin będzie wyświetlał się tylko w tym forum, jak wejdziesz w subforum, czyli np "Samba" to już nie będzie tego regulaminu, będziesz musiał w tej kategorii dodać również regulamin.
s87 pisze:Modyikacje? Jaką?
np. http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 9&t=753535
Wsparcie phpBB PL !!

s87

Post autor: s87 » 21 kwietnia 2010, 11:08

@Marcin pisze: Bo to jest kategoria, możesz zrobić regulamin dla "Latin" i "Standard" ale w tedy regulamin będzie wyświetlał się tylko w tym forum, jak wejdziesz w subforum, czyli np "Samba" to już nie będzie tego regulaminu, będziesz musiał w tej kategorii dodać również regulamin.
A mi właśnie o to chodzi. Że jak dam w Latin to ,żeby wyświetlało w subkategoriach.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”