Podstawowe dane: PHP Version 5.2.4
Adres forum: http://www.cebule-kwiatowe.eu
Wersja phpBB3: 3.0.4
Forum było instalowane od zera,
Serwer na którym zainstalowane jest forum: lua.pl
Zainstalowane MODy:--
Kiedy pojawił się problem: opisane poniżej
Opcjonalnie:
Używany(e) szablon(y): Spring Time
Używany(e) język(i): Polski
Wersja PHP na serwerze: PHP Version 5.2.4
Witam,
zainstalowałem na forum klika gier Flash. Przy próbie instalacji 3-ej zauważyłem, że gra nie ładuje się. Wystąpiły jakieś błędy, że nie mam dostępu do folderu /tmp. Nie miałem takiego lecz go utworzyłem wszędzie gdzie się dało i stawiłem Chmod 777.
Niestety nic to nie pomogło więc wywaliłem wszystkie wcześniejsze instalacje. Napis o błędzie pod forum zniknął lecz strona wolno się przewija i zmieniła się rozdzielczość ikon (na większą, są rozmazane).
Co mam zrobić?
Problem z obciążeniem?
Re: Problem z obciążeniem?
Co rozumiesz przez instalację?Yokohama pisze:zainstalowałem na forum klika gier Flash.
Mi forum działa bez problemu.
Dodałem BBCode [games=] i wrzuciłem gry flashowe. Może to złe nazewnictwo "instalacja" ale problemy pojawiły się właśnie po tym. W przeglądarce IE chodzi sprawnie lecz brakuje tła pod ikonami (jest szare). W Firefox jest tło lecz obrazki są rozmazane z lekka
U Ciebie wszystko jest OK ? Ja siedę teraz na innym kompie i jest ta sama sytuacja.
U Ciebie wszystko jest OK ? Ja siedę teraz na innym kompie i jest ta sama sytuacja.
Podaj przykładowy temat z wstawionymi grami. Nie powinno to mieć żadnego znaczenia dla działania całego forum, a tylko tych tematów, w których umieściłeś gry.
Korzystam z Opery i ikony na stronie głównej wyglądają dobrze.
Zapewne ikony są zapisane w PNG — przeglądarka IE 6 nie obsługuje przezroczytośći tego formatu.Yokohama pisze:W przeglądarce IE chodzi sprawnie lecz brakuje tła pod ikonami (jest szare)
Korzystam z Opery i ikony na stronie głównej wyglądają dobrze.