Arkusze .css
-
SamaelSzafran
Arkusze .css
Chciałbym zmienić ikony tematów w moim forum. Wiem, że muszę zmodyfikować arkusz stylu .css, ale nie widzę nigdzie opcji aby go pobrać/zobaczyć/zmodyfikować. Mała pomoc mile widziana...
Re: Arkusze .css
Pytasz się jak "pobrać" arkusz stylów...to jak Ty instalowałeś forum?
Wchodzisz na serwer do folderu stylu, następnie do /theme/.
Wchodzisz na serwer do folderu stylu, następnie do /theme/.
A dokładniej to wchodzisz tak bo widzę, że niedługo zadasz pytanie nie ma takiego katalogu.
../styles/subsilver2/theme/
lub
../styles/prosilver/theme/
../styles/subsilver2/theme/
lub
../styles/prosilver/theme/
-
SamaelSzafran
A jakoś dokładniej? Naprawdę, jestem w tym nowy - chcę się dobrać do arkusza stylu, by go zmodyfikować a potem ponownie wrzucić na serwer.. wiem że wymagam wiele, ale nie obraziłbym się za instrukcję krok po kroku.
I przepraszam za głupie pytanie
ale chce się czegoś nauczyć...
I przepraszam za głupie pytanie
Wchodzisz na serwer do podanego katalogu np. przez Total Commander, znajdujące się tam pliki możesz edytować np. w notatniku.
-
SamaelSzafran
Jak? Jaki adres wpisać w total comanderze?daroPL pisze:Wchodzisz na serwer
mówiłem już, że jestem w tym nowy
Tutaj znajdziesz wszystko o połączeniu się przez Total Commander 
-
SamaelSzafran
Po naciśnięciu połącz wyświetla mi się "Przekroczony czas połączenia". Zrobiłem wszystko jak opisano w poradniku, mimo to nie działa.. Help!! 
[ Klik! ] - Oto link do FAQ strony o Total Commanderze, a dokładnie do strony z poradami dotyczącymi tego problemu. Wejdź i sprawdź, być może na tej stronie napisany jest powód twojego problemu. Moim zdaniem rzecz leży w wolnym łączu internetowym lub serwer, na którym jest twoja strona, ma problemy z FTP. Dane wpisałeś na pewno dobre, bo wyświetliłoby tobie "Nie znaleziono komputera Hosta".
-
SamaelSzafran
Ok. Antivirus odpada, gdyż odinstalowałem go i nic. Szybkość neta również - sprawdzałem z trzech komputerów, o dość szybkim połączeniu (bynajmniej szybszym od mojego) - też nic. Co może być nie tak?
Swoją stronę założyłeś w jakimś serwisie. Tam w pomocy czy w FAQ będziesz miał instrukcję, jak to skonfigurować.
`Hominis est errare, insipientis in errore perseverare`