Błąd przy backupie

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
eliks

Błąd przy backupie

Post autor: eliks » 02 listopada 2006, 12:51

Witam. Czytałem kilka tematów na ten problem wiec powiem dokładnie co się dzieje.

Kilka dni temu skończyłem umowę z home.pl i wykupiłem serwer na nazwa.pl. Zrobiłem plik backup.sql z poprzedniego forum które było postawione na czystym phpBB. Otóż gdy zainstaluję forum na nowym serwerze, nie mogę w żaden sposób uruchomić update'u poprzedniego forum. Najwięcej co mi się udało uzyskać to zarys forum, ilości tematów itd. ale gdy wchodziłem w board to wyskakiwały same błędy.

Gdy w Panelu Administracyjnym forum klikam w ODTWARZANIE i wybieram plik backup.sql (9MB) to po jakimś czasie wyskakuje komunikat:

Kod: Zaznacz cały

Fatal error: Allowed memory size of 20971520 bytes exhausted (tried to allocate 97 bytes) in /home/necro/ftp/Forum/includes/sql_parse.php on line 71
Bazę w nazwa.pl mam ustawioną na 50MB więc to nie to. Gdy znowu wchodze w phpMyAdmin na serwerze nazwa.pl i robię Import pliku SQL wyskakuje następujący błąd:

Błąd
zapytanie SQL:  

SELECT * 
FROM Array
WHERE CONCAT_WS( "-", word_text, word_id, word_common ) = "ã¼ber"
ORDER BY word_text, word_id, word_common
LIMIT 0 , 30 

MySQL zwrócił komunikat:  

#1146 - Table 'necro.Array' doesn't exist 

Teraz własnie kombinuję ręcznie z zapytaniami SQL ale plik zajmuje 9MB więc to zajmie mi jakieś 24h. Pomóżcie proszę i dzięki z góry.

Edit: własnie kopiowałem zapytania z pliku SQL i było dobrze do pewnego momentu gdy pokazał się błąd, który ma coś wspólnego z pierwszą linijką nowego zapytania. Skasowałem więc to ale nic nie pomogło. Wyskoczyło to samo na drugiej linijce.

Błąd
zapytanie SQL: 

INSERT INTO phpbb_search_wordlist( word_text, word_id, word_common ) 
VALUES (

'ace', '5188', '0'
);

MySQL zwrócił komunikat:  

#1062 - Duplicate entry 'ace' for key 1
Gdy biorę w przeglądaj zapytanie, wyskakuje mi to co tabelkę wyżej czyli Błąd zapytanie SQL: SELECT * FROM Array itd.

Nie wiem czy brakuje jakiś grafik czy stylów. Nie mam pojęcia dlaczego mi się to sypie.

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 02 listopada 2006, 15:00

eliks, widocznie źle odtwarzasz bazę danych. Z opcji PA->Odtwarzanie na pewno jej nie wgrasz, ani poprzez PMA (import). Musisz ją wgrać "ręcznie" w zakładce SQL, ewentualnie skorzystaj z dodatkowych skryptów np. dbloader, który odtwarza bazy danych. Na samym początku radzę Ci zmniejszyć bazę, czyli wyczyścić tabele związane z search. Baza zmniejszy swoją pojemność i będzie Ci ją lepiej wgrywać.
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

eliks

Post autor: eliks » 02 listopada 2006, 15:38

Rozumiem ze mam pokasować wszystkie linie typu:

phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) VALUES('4797', '374', '0');
INSERT INTO 
Czy również pokasować takie rzeczy jak to?:

phpbb_search_wordlist (word_text, word_id, word_common) VALUES('radz', '54', '0');
INSERT INTO phpbb_search_wordlist (word_text, word_id, word_common) VALUES('radzisz', '55', '0');
INSERT INTO phpbb_search_wordlist (word_text, word_id, word_common) VALUES('runie', '56', '0');

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 03 listopada 2006, 14:25

eliks, zaczynające się na INSERT INTO (tabele związane z search).
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”