Dziwny serwer

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Arwen
Kontakt:

Dziwny serwer

Post autor: Arwen » 03 lipca 2005, 16:37

Witam, jestem Arwen, prowadzę forum phpbb już od roku prawie, tylko ze mam pewien problem od jakiegoś czasu. Forum jest podpięte pod stronę znajomego (on prowadiz stronę ja forum) i żyję sobie z nim w symbiozie. Jednakże sponsor naszej działalności (tzn serwis mlodzi.pl) zmieniał serwer na niemiecki. Wszystko by fajnie było, ale, no właśnie jest jedno ale..... od momentu podłączenia bazy danych forum zaczęlo się dziwnie zachowywać........ na przykład:
- nie widzi emotów, które wrzucam do katalogu emots, zeby poszeżyć standardową ofertę forumowych ikonek,
- forum ma też problemy również z "czytaniem" nowego loga do forum, wrzucam go na serwer i teoretycznie wszystko podłączam prawidłowo, a nie działa
- ponadto, nawet polskich buttonów nie czyta, choć w akcie desperacji wrzuciłam już je do wszystkich możliwych katalogów, ale normalne rozmieszczenie jak i umieszczenie buttonów w pozostałych katalogach nic nie daje
- problemem jest również logowanie, otóż urzytkownik wchodzi na str główną forum, wpisuje swoje dane i teoretycznie sie loguje, ale tu następuje taki przeskok spowrotem na stronę główną forum i urzytkownik jest "poza" wnętrzem forum, choć u dołu widać że jest zalogowany, choć nie jest w swoim profilu, co prawda znalazłam obejście do tego że tak poweim kruczka ( po wpisaniu danych,zalogowaniu i przerzuceniu na stronę głóną należy od nowa wrzucić stronę główną i na profil już normalnie ze wszystkimi szczegółami typu nowe posty jest ok) jednak jest to trochę irytujące dla nowo rejestrujących się użytkowników, którzy nie do końca rozumieją co mają robić, a lepszy cyrk jest czasami u mnie w szkole, bo u mnie w szkole czaem mnie od razu wrzuci na forum, bez "obchodzenia" problemu........

mam jeszcze problem z uruchomieniem phpMyAdmina, wrzucam go na serwer, modyfiukuję config'a i teoretycznei wszystko ok, aczkolwiek w praktyce jak chcę uruchomić MyAdmina i wpisuję w wyszukiwarke adres indexu to mi się nei chce uruchomić i znowu jakby serwer nie widział plików

jeśli ktoś ma pojęcie, co może być nie tak to prosiła bym o pomoc, ponieważ korzystam z wakacji i chciała bym w końcu to naprawić
z góry dzięki za info

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”