Z wyszukiwarka na forum

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 24 marca 2007, 11:46

phpBB Assistant pisze:Miałeś tak, że rebuild search index nie odtworzył bazy danych, a dodatek Przema to zrobił bez problemu?
nigdy mi się to nie zdażyło.

phpBB Assistant pisze:Jakbyś mógł go porównać z "rebuild search index" to który jest lepszy?
ciężko porównać mody o innym działaniu. swego czasu używałem rebiuld i zawsze dostawałem odbudowaną wyszukiwarke. z zasady używałem jej podczas odbudowy tabel forum na localhost.
a kilka miesięcy temu wgrałem moda do wyszukiwania w tabeli post. spowodowało odciążenie bazy z 10MB do 5MB co jest zasadniczym plusem.
a różnicy w wynikach nie widziałem. dlatego zalecam wyłączenie tabel search :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

stefan86

Post autor: stefan86 » 18 listopada 2007, 04:27

Nie ma sensu zakładać nowy topic bo chcę całkowcie nawiązać do tego a on taki stary nie jest ;-)

A więc jakie plusy i minusy ma ten: Search Disable?

Na pewno do plusów można zaliczyć, że baza danych bzdurnie nie zwiększa swojej wielkości. Czy coś jeszcze przemawia za tym modem? A jak z dokładnością oraz szybkością wyszukiwania?

Po zastosowaniu tego moda będzie można całkowcie wyrzucić tabele: search_wordlist, search_wordmatch?

P.S. Link do tego MODa w downloadznie nie działa

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 18 listopada 2007, 12:07

stefan86 pisze:P.S. Link do tego MODa w downloadznie nie działa
działa. tylko kliknij w miejsce do ciągania prawym przyciskiem myszy i wybierz opcje "zapisz element docelowy" wtedy dostaniesz normalny plik txt na dysku. gdy klikasz normalnie przeglądarka otwiera pliki txt i usuwa entery. ale i tak można z tego korzystać :D

stefan86 pisze:Po zastosowaniu tego moda będzie można całkowcie wyrzucić tabele: search_wordlist, search_wordmatch?
możesz je wyczyścić i będą puste ale fizycznie muszą chyba istnieć bo mogą się pojawiać błędy na forum gdy ich braknie.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”