modyfikacja - dodawanie modów

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Awatar użytkownika
!Amigo!
Kontakt:

Post autor: !Amigo! » 26 maja 2005, 21:20

troll40 pisze:Eh:/ podjąłem próbę instalacji chata.
A gdzie ten chat niby jest, ewentualnie jakiś link do niego :?: Ja osobiście nic podobnego tu nie zauważyłem :roll:
troll40 pisze:Jedyną zmianą wobec poprzedniego stanu forum jest dodatkowa linijka w tabelce "kto jest na forum" w której znajduje się pusty nawias kwadratowy. Co spieprzyłem?? Co zrobiłem źle??
Najpierw musimy to zobaczyć, a później dopiero będziemy to badać i dochodzić do tego co jest źle :roll:

troll40
Kontakt:

Post autor: troll40 » 28 maja 2005, 12:33

Kontynuuję w tym wątku z przyczyn podanych wyżej.
już sobie poradziłem z tym chatem, ale zainstalowałem też szybką odpowiedź i wszysytko jest ok poza jedną rzeczą - część liter(ś i ź) ale nie w postach tylko w tych wszystkich "idź do strony" itp. zmieniła się na dziwne znaczki - ! i 1/4 ale w jednym znaku. Jeśli dobrze sądzę to schrzaniłem coś w pliku polskim lang_main tak??
Strony nie udostępnię, ponieważ taką mam umowę z userami - nikt tam nie wchodzi poza nami. Jeśli nie jesteście mi w stanie pomóc bez linka to nie ma sprawy, po prostu napiszcie że to niemożliwe i tyle.
Co do tego, że hack znalazłem na tej stronie - ona niedawno była troszkę bardziej rozbudowana :twisted: i miałą dział download, a po tym jak się sypnęła to mogę wskazać, że ten sam hack jest na stronie:
http://phpbb2.pl/download.php?d=258
a szybka odpowiedź (też pobrana "stąd") jest też tutaj:
http://phpbb2.pl/download.php?d=4
Pozdrawiam
Zupełny ignorant informatyczny a założył i prowadzi forum w phpBB:):):)

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 28 maja 2005, 12:50

troll40 pisze:, a po tym jak się sypnęła to mogę wskazać, że ten sam hack jest na stronie:
http://phpbb2.pl/download.php?d=258
a szybka odpowiedź (też pobrana "stąd") jest też tutaj:
http://phpbb2.pl/download.php?d=4
Pozdrawiam
wybaczcie OT ale niemogłem sie powstrzymać

AMERYKE ODKRYŁEŚ :D :D :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Fear
Kontakt:

Post autor: Fear » 28 maja 2005, 12:50

Musisz użyć konwertera np. ogonki 97, lub notatnik+ i przekonwertować lang_main.php na właściwy format ISO :).

troll40
Kontakt:

Post autor: troll40 » 29 maja 2005, 12:40

obawiam się że niewiele mi to mówi... format iso? skąd wziąć ten konwerter??
Mateusz - patrz podpis ;)

enduro91
Kontakt:

Post autor: enduro91 » 29 maja 2005, 12:49

notatnik+: http://www.pcworld.pl/ftp/pc/programy/1 ... ..2.6.html
Otwierasz go i:
Edycja -> Konwersja tekstu -> Windowsk-1250 na .... -> ISO-8859-2
http://www.snooker.bo.pl - nowy serwis snookerowy - coming soon.
Obrazek

troll40
Kontakt:

Post autor: troll40 » 30 maja 2005, 15:57

dzięki bardzo, a teraz inne pytanie - znalazłem taki hack jak bramka sms, jak ona działa? naiwnością byłoby sądzić że będzie ona wysyłać smsy za darmo, bez kłopotu, taki naiwny nie jestem, więc jak ona działa, trzeba ją skonfigurować pod jakąś inną?
I drugie pytanie - czy można gdzieś znaleźć hack który stworzy barierę - nie można wejść na stronę (zwłaszcza byłoby mi to potrzebne gdybym wspiął się na wyżyny i stworzył stronę główną ;) ) póki się nie zalogujesz? Taka wstępna strona - aby wejść dalej trzeba się zalogować, mam nadzieję że piszę zrozumiale.

troll40
Kontakt:

Post autor: troll40 » 31 maja 2005, 13:44

Nikt mi nie pomoże?? :cry: ludzie, ratujcie lamera :D
Jeszcze jedno pytanie - jak stworzyć stronę główną?? W zarządzaniu kontem na lycosie mam opcję front page ale po aktywacji nic się nie stało, wiem tylko że "front page extensions have been activated" a to mi nic nie mówi. Jak mógłbym stworzyć taką główną stronę, z której dopiero przechodziłoby się do forum itp, ale ne mając pojęcia bladego o html-u i innych tych demonicznych sztukach. Jest to wogóle wykonalne bez znajomości tych html-i??

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 31 maja 2005, 19:08

jeśli chcesz mieć strone w html to najprościej zrobić stronke w wordzie :D Ma on niestety jedną wade generuje kod w którym jes wiele niepotrzebnych dziadostw
Strony możesz tworzyć też w notatniku systemowym, pajączek, zajączek
a jeśli nieznasz html to szukaj programów które mają możliwośc pracy w trybie WYSIWYG (What You See Is What You Get)
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

troll40
Kontakt:

Post autor: troll40 » 01 czerwca 2005, 13:41

notatnik systemowy, pajączek, zajączek :? obawiam się, że znowu nic nie rozumiem, skąd mogę ten notatnik z całą fauną zdobyć?? I jak "się wabią" :wink: programy działające w tym WYSIWYG'U?? Dzięki za pomoc, i patrz podpis :wink:

troll40
Kontakt:

Post autor: troll40 » 03 czerwca 2005, 16:40

inny [roblem mi się pojawił, bo w końcu zabrałem się za te konwersje na temat których jet wyżej. zainstalowałem i otworzyłem ogonki97. Zgrałem z serwera lang_main.php polski oczywiście, następnie otwieram, znaczy, chcę załadować plik do listy ogonków i ... nic :( daję otwórz (na odpowiedni plik oczywiście a on nic nie robi, nie ładuje tego pliku, co jest do diabła :evil: ??
Edit: ogromny thx Fear :)
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2005, 17:01 przez troll40, łącznie zmieniany 1 raz.

Fear
Kontakt:

Post autor: Fear » 03 czerwca 2005, 16:55

troll40 pisze:inny [roblem mi się pojawił, bo w końcu zabrałem się za te konwersje na temat których jet wyżej. zainstalowałem i otworzyłem ogonki97. Zgrałem z serwera lang_main.php polski oczywiście, następnie otwieram, znaczy, chcę załadować plik do listy ogonków i ... nic :( daję otwórz (na odpowiedni plik oczywiście a on nic nie robi, nie ładuje tego pliku, co jest do diabła :evil: ??
Zmień chwilowo rozszerzenie na .html

troll40
Kontakt:

Post autor: troll40 » 03 czerwca 2005, 17:15

moje thx było przedwczesne... zmieniłem rozszerzenie na html i nic się nie zmieniło, dalej daję otwórz a on nic nie robi:(

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 03 czerwca 2005, 20:52

troll40 pisze:notatnik systemowy, pajączek, zajączek obawiam się, że znowu nic nie rozumiem, skąd mogę ten notatnik z całą fauną zdobyć?? I jak "się wabią" programy działające w tym WYSIWYG'U?? Dzięki za pomoc, i patrz podpis
zwierzęta możesz zobaczyć w Zoo :D a obpowiednie programy możesz znaleść tutaj:
http://www.google.pl co do zmiany sposobu kodowania to polecam jednak notatnik+ sam z niego korzystam i nie narzekam

troll40 pisze:I jak "się wabią" programy działające w tym WYSIWYG'U
programy te działają na prostej zasadznie graficvzne kilkasz odpowiednią infromacje która ma być na stronie (link obrazek itp. a program za ciebie przetworzy to na html

programy znajdziesz na http://www.google.pl

PS
troll40 pisze:Zupełny ignorant informatyczny a założył i prowadzi forum w phpBB
to nieuprawnia cie do braku minimum wysiłku z twojej strony. Jeśli sam do czegos nie dojdzesz to si.e nie nauczysz a od porad jest właśnie forum a nie od dawania wszystkiego na gotowe :D

troll40
Kontakt:

Post autor: troll40 » 03 czerwca 2005, 21:30

To słuszne słowa, zważywszy że postarałem się już i twoje odpowiedzi są spóźnione :P ale dzięki, liczą się intencje, wysiwygi już znalazłem, "jak się wabią" miałem na myśli jak się nazywają, sam bym je znalazł, zresztą zrobiłem to, znalazłem zajączka, webmajstra, itp. tylko ciągle nie mogę soibie poradzić z tą konwersją, pisałem o ytm wyżej.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”