Usunięcie wyboldowania dla przeczytanych tematów
Usunięcie wyboldowania dla przeczytanych tematów
Witam!
Chciałbym zapyta jak ustawić by nazwy tematów na forum już nie były wyboldowane po tym jak temat zostanie przezemnie przeczytany a nie bedzie w nim nowej odpowiedzi. Zeby sie dzialo z tekstem to samo co z obrazkami przy tematach. Jak przeczytam wygada obrazek na blady a jak ktos znow odpowie to sie zmienia obrazek. To samo chciałbym z tekstem. Rzeczytam to temat jest normalna czcionka. Nowa odpowiedz to temat wyboldowany.
Zależy mi na tym poniewaz o bardzo poprawia estetyke forum i łatwiej sie rozeznac ktore przeczytane tematy a ktore nie.
Pzodrawiam.
Chciałbym zapyta jak ustawić by nazwy tematów na forum już nie były wyboldowane po tym jak temat zostanie przezemnie przeczytany a nie bedzie w nim nowej odpowiedzi. Zeby sie dzialo z tekstem to samo co z obrazkami przy tematach. Jak przeczytam wygada obrazek na blady a jak ktos znow odpowie to sie zmienia obrazek. To samo chciałbym z tekstem. Rzeczytam to temat jest normalna czcionka. Nowa odpowiedz to temat wyboldowany.
Zależy mi na tym poniewaz o bardzo poprawia estetyke forum i łatwiej sie rozeznac ktore przeczytane tematy a ktore nie.
Pzodrawiam.
Bardzo ci dziękuje
Jutro w pracy spróbuje zajrzeć w ten plik. Jako tako czający jestem ale mogę sobie z tym nie poradzić więc chętnie skorzystam z pomocy bo naprawdę mi na tym zależy. Tak to te tematy się strasznie zlewają i nie widzę dobrze które przejrzałem bo po obrazkach tak dobrze nie widać przeczytanych i nowych a nie chce ich zmieniać. Pozdrawiam
Pomyślałem trochę i wydaję mi się, że prościej będzie w templates/twoj_styl/twoj_styl.css i overall_header.tpl jako parametr w lini (między {}) dodać font-weight: normal;.
Kod: Zaznacz cały
a.topictitle:visitedWłaśnie też zastanawiałem się czy nie lepiej w template. Tylko wydaje mi się że miałeś na myśli twojstyl.css i twojstyl.tpl a nie overal_header.tpl bo w nim nie ma takich inf na temat stylu
Zrobiłem tak jak napsiałeś i działa z tym, ze czegoś jeszcze brakuje
jak ktoś napisze nowego posta w danym temacie to niestety zostaje tekst nie wyboldowany a ja bm chciał by się znow boldował tak jak znow obrazek zmeiniał
da się tak? czuje ze juz jestesmy blisko tylko trzeba podszlifowac
a na pewno sie da bo jest tak na jednym forum i bardzo poprawia to czytelnosc. 
Myślę, że warto to rozkminić bo nie jednemu sięto przyda
naprawde.
[edit] jednak nie za dobrze to dziala w ten sposob
link sie odboldowuje ale wystarczy wziasc odswierz i znow jest wyboldowany
to znaczy raz zostaje a raz nie.
Lepiej jednak by znaleść funkcje odpowiedzialna za to
tak jak dla obrazka ktory sie wlasnie zmeinia przy przeczytaniu i przy nowych odpowiedziach i zrobic to samo z tekstem, tylko szukam i szukam i znalesc nie moge 
Zrobiłem tak jak napsiałeś i działa z tym, ze czegoś jeszcze brakuje
Myślę, że warto to rozkminić bo nie jednemu sięto przyda
[edit] jednak nie za dobrze to dziala w ten sposob
Lepiej jednak by znaleść funkcje odpowiedzialna za to
Otwórz plik viewforum.php
Znajdź:
[php]'TOPIC_TITLE' => $topic_title,[/php]
zamień na:
[php]'TOPIC_TITLE' => ($unread_topics) ? '<b>' . $topic_title . '</b>' : $topic_title,[/php]
i na koniec usuń z ram topictitle w plikach templates/twój_styl/twoj_styl.css i templates/twój_styl/overall_header.tpl parametr font-weight: bold;.
Znajdź:
[php]'TOPIC_TITLE' => $topic_title,[/php]
zamień na:
[php]'TOPIC_TITLE' => ($unread_topics) ? '<b>' . $topic_title . '</b>' : $topic_title,[/php]
i na koniec usuń z ram topictitle w plikach templates/twój_styl/twoj_styl.css i templates/twój_styl/overall_header.tpl parametr font-weight: bold;.
Zrobiłem tak jak napisałeś ale niestety nie bolduje przy nowych bądź nie przeczytanych postach :/ wogóle bolda juz nie ma w nazwach tematów.
[php]'TOPIC_ATTACHMENT_IMG' => ( defined('ATTACHMENTS_ON') ) ? topic_attachment_image($topic_rowset[$i]['topic_attachment']) : '',
'TOPIC_TITLE' => ($unread_topics) ? '<b>' . $topic_title . '</b>' : $topic_title,
'TOPIC_TITLE_E' => ($topic_title_e && $board_config['title_explain']) ? '<br />' . replace_encoded($topic_title_e) : '',
'TOPIC_COLOR' => ($board_config['topic_color'] && $topic_rowset[$i]['topic_color']) ? ' style="color: ' . $topic_rowset[$i]['topic_color'] . '"' : '',[/php]
Tak to u mnie teraz wygląda. Tak jak napisałeś i także usunąłem informacje z cssa i tpla o boldzie, a w overal_header nie am nic o grubosci tekstu gdzie kolwiek.[/code]
[php]'TOPIC_ATTACHMENT_IMG' => ( defined('ATTACHMENTS_ON') ) ? topic_attachment_image($topic_rowset[$i]['topic_attachment']) : '',
'TOPIC_TITLE' => ($unread_topics) ? '<b>' . $topic_title . '</b>' : $topic_title,
'TOPIC_TITLE_E' => ($topic_title_e && $board_config['title_explain']) ? '<br />' . replace_encoded($topic_title_e) : '',
'TOPIC_COLOR' => ($board_config['topic_color'] && $topic_rowset[$i]['topic_color']) ? ' style="color: ' . $topic_rowset[$i]['topic_color'] . '"' : '',[/php]
Tak to u mnie teraz wygląda. Tak jak napisałeś i także usunąłem informacje z cssa i tpla o boldzie, a w overal_header nie am nic o grubosci tekstu gdzie kolwiek.[/code]
Daro!!! Jesteś Boski
naprawdę ci dziękuje, że poświęciłeś swój czas na to
Jak będziesz potrzebował czegoś z grafiki to daj znać
Bo ja to grafik
[ Dodano: 11 Wrzesień 2007, 14:32 ]
Darku ;> musze cię znowu pomeczyc, bo jednak malo stabilne to jest. Tzn nap iierwszy zut oka dzialalo, ale teraz zauwazylem, ze bardzo zadko zalapuje bolda na nie przeczytanych tematach i dziala to tylko na nowe tematy :/ tzn jesli ktos zalozy temat to wszem jest wyboldowane, jesli rzpeczytam to nie, potem nowy pust i juz sie nie bolduje
czasami jest tak ze nie ma nowej odpowiedzi a i tak jest wyboldowane a obrazek po lewej pokazuje ze postow nowych nie ma. Wiem ze to meczaca praca ale moze jakas alternatywa istnieje co?
[ Dodano: 11 Wrzesień 2007, 14:32 ]
Darku ;> musze cię znowu pomeczyc, bo jednak malo stabilne to jest. Tzn nap iierwszy zut oka dzialalo, ale teraz zauwazylem, ze bardzo zadko zalapuje bolda na nie przeczytanych tematach i dziala to tylko na nowe tematy :/ tzn jesli ktos zalozy temat to wszem jest wyboldowane, jesli rzpeczytam to nie, potem nowy pust i juz sie nie bolduje