Usprawnienie integracji

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
novak

Usprawnienie integracji

Post autor: novak » 08 lutego 2007, 03:11

Witam. Zintegrowałem logowanie na forum z serwisem przy użyciu skryptu z tego artykułu: http://www.webfoto.pl/index.php?co=arts&id=1. Chcę jednak, aby logowanie było możliwe z każdej podstrony serwisu, a po zalogowaniu następował powrót na stronę z której logowanie nastąpiło. Również chciałbym, aby po kliknięciu "zarejestruj", "edytuj profil" itd. po wszystkim następowało przekierowanie na podstronę na której nastąpiło kliknięcie. Myślałem o przekazywaniu adresu strony wywołującej jako parametr w pasku adresu, jednak nie mogę się doszukać w profile.php (ani nigdzie indziej) fragmentów kodu odpowiedzialnych za przekierowanie.

Tak więc chciałbym uzyskać taki efekt:
1. logowanie z jakiejkolwiek podstrony powoduje powrót na tą podstronę po zalogowaniu
2. podobnie z "wyloguj"
3. kliknięcie "rejestracja" na jakiejkowiek podstronie, następuje przekierowanie na warunki, gdzie się zgadzamy lub nie:
3a. po braku zgody przekierowanie z powrotem na stronę gdzie "rejestracja" została kliknięta
3b. po zgodzie, wypełnieniu pól, kliknięciu "wyślij" i po wyświetleniu info o dokonanej rejestracji następuje przekierowanie na podstronę, gdzie "rejestracja" została kliknięta
4. podobnie z "zapomniałem hasło"
5. podobnie z "edytuj profil"

Ma ktoś jakieś pomysły?

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 09 lutego 2007, 13:51

włąściwa tresć posta:
co do połączenia przycisków loguj rejestruj to poszukaj na forum bo opisy gdzieś były albo ewentualnie linki do opisów.

Wtrącenie:
a jesli chesz osobisty opis to raczej sobie poczekasz bo chyba nikt za friko za to się nie weźmie. oczywiscie moge się mylić i są na tym świecie osoby które sie pomęczą za friko.

Napisanie tego postu nie ma na celu pokazanie ze jestem chętny na 2 rozwiązanie. Mam obecnei co robic i za logowanie nie będe się brał. jednak opisy na forum sadokłądne a reszte to na wyczucie zrobisz. A gdyby jakieś niezwykłe błędy się pojawiały to zapytać na forum też sie da :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”