Nowy Admin

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
EHHAdam

Nowy Admin

Post autor: EHHAdam » 03 lipca 2006, 09:27

Witam.
Jestem totalnym laikiem w tych sprawach wiec prosze o wyrozumialosc.
Sprawa jest taka:
Jestem nowym adminem forum, co oznacza ze nie ja je instalowałem, teraz chcialbym miec takie uprawnienia jak ktos kto instalowal forum tzn dodawac calkiem nowe style itp. I teraz jak to zrobic. Czytałem ze trzeba styl sobie z neta sciagnac apotem wgrac w odpowiedni katalog. Gdzie jest ten katalog i jak zrobic zeby byl u mnie na kompie.
Tak jak mowilem laik ze mnie prosze wiec o pomoc i cierpliwosc.

Awatar użytkownika
TrAvIkK
Zasłużony

Post autor: TrAvIkK » 03 lipca 2006, 11:17

Katalog ze stylami to templates, znajduje się on na serwerze, na którym jest forum.
Musisz poprosić admina "głównego" o to, by dał Ci dostęp do serwera.
Potem ściągasz styl, który chcesz dodać do forum, wchodzisz na serwer i wrzucasz ten styl do katalogu /templates.
buu :P

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 04 lipca 2006, 08:41

EHHAdam, ja tylko dodam żebyć trochę szukał na forum. Tutaj wszystko znajdziesz :) Pamiętaj, że styl nie może znajdować się w dwóch katalogach np. subSilver/subSilver musi być sam subSilver - to jest częsty bład, a reszta tak jak opisał nasz TrAvIkK :)
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”