Problem z potwierdzeniem wizualnym

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Awatar użytkownika
denrike
Kontakt:

Problem z potwierdzeniem wizualnym

Post autor: denrike » 04 kwietnia 2006, 20:18

Mam problem z wlaczeniem tej opcji. W panelu admina zaznaczylem tak, po czym probowalem sie zarejestrowac, aby zerknac jak to cudo dziala i w koncu pozbyc sie spambotow z forum :/

Niestety po akceptacji "zasad na forum" (czyli po kliknieciu mam >13 lat) pojawia sie ponizszy blad:
Could not delete stale confirm data

DEBUG MODE

SQL Error : 1146 Table 'usr_web_1.phpbb_confirm' doesn't exist

DELETE FROM phpbb_confirm WHERE session_id NOT IN ('404749c66a839424627262c06c9c5311')

Line : 965
File : usercp_register.php
Uzywalem phpbb w ver 2.0.15 i extreme styles, wiec pierwsze co zrobilem to aktualizacja forum do najnowszej ver i zmiana skorki na sub silver.
Niestety blad sie nadal powtarza. Probowalem tez zainstalowac nowsza wersje extreme mod (2.3.1, mam 2.2.1), ale nie stety po wgraniu nowszych plikow i zmianie chmoda katalogu cache (tak to jest w instrukcji napisane tego moda) nic sie nie zmienia :/

Bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu :)

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 04 kwietnia 2006, 20:35

denrike pisze:zrobilem to aktualizacja forum do najnowszej ver
a aktualizowałes też baze danych ??

sprawdź czy w bazie sql istnieje tabela phpbb_confirm
jeśli nie (sądzac po błędzie to tak jest :D ) wykonaj zapytanie:

Kod: Zaznacz cały

CREATE TABLE phpbb_confirm (
  confirm_id char(32) DEFAULT '' NOT NULL,
  session_id char(32) DEFAULT '' NOT NULL,
  code char(6) DEFAULT '' NOT NULL, 
  PRIMARY KEY  (session_id,confirm_id)
);
PS zapytanie do najnowszej wersji 2.0.19 oczywiście :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
denrike
Kontakt:

Post autor: denrike » 04 kwietnia 2006, 22:09

tabele aktualizowalem po wgraniu nowych plikow, ale widac podczas aktualizacji forum x czasu temu musialem to zaniedbac, stad brak tabeli :)

bardzo dziekuje za Twoja pomoc :) teraz wszystko smiga jak nalezy :)

zpluta

Post autor: zpluta » 05 kwietnia 2006, 18:44

W celu uwolnienia się od spamerskich postów wykonałem przeróbki wg wskazówek na stronie http://naszapierwsza.w.interia.pl/pomoc ... zenie.html. Jest OK z wpisywaniem postów przez gości ale przy próbie rejestracji nowego użytkownika kod wizualny nie wyświetla się więc potencjalny forumowicz po zatwierdzeniu formularza dostaje info, że "błędny kod potwierdzający".

Co mogłem skopać lub co zaniedbałem jeszcze?

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 05 kwietnia 2006, 18:52

a podczas rejestracji wogóle kod jest wyświetlany ?? bo zapewne nie aktualizowałeś stylu do nowej wersji
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

zpluta

Post autor: zpluta » 05 kwietnia 2006, 19:32

Tak jest - przepraszam bardzo. Po napisaniu poprzedniego posta znalazłem na forum rozwiązanie i zaktualizowałem styl. W moim przypadku LastCrusade. Już działa. Dziękuję i przepraszam za zajmowanie uwagi.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”