Chmody po instalacji

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
123

Chmody po instalacji

Post autor: 123 » 01 kwietnia 2006, 18:29

Mam problem z avatarami. Forum stoi na home.pl
Przed instalacją nie ustawiłem chmodów na /images i teraz mimo zmiany, nie ma możliwości przesyłania avatarów.
Testowo uruchomiłem drugie forum i wszystko działa poprawnie jeśli przed instalacją dokona się zmiany chmodów.
Jest już jeden podobny wątek i też dotyczył home.pl
http://phpbb.pl/forum/viewtopic.php?p=5 ... ight=#5955
Wtedy nikt nie rozwiązał problemu.

Pytanie jest proste: czy można uruchomić wysyłkę avatarów bez konieczności przeinstalowywania forum?

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 01 kwietnia 2006, 18:44

Nawet po instalacji powinno wszystko działać. Ja zawsze ustawiam chmody po instalacji i działa oki. Z tego co przeczytałem rozumiem,żę chmoda ustawiasz na folder images. Powinieneś ustawić go tylko na folder avatars znajdujący się w folderze images. :)
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

123

Post autor: 123 » 01 kwietnia 2006, 19:43

Ustawiłem chmody również na /avatars :(

Problem jest dziwny i podejrzewam, że może mieć jakiś związek z home.pl
Zadałem sobie trochę trudu i na próbę zainstalowałem inne forum ze zmienionymi chmodami jeszcze przed instalacją i wszystko działało bez zarzutu. Ponowna instalacja bez chmodów znów nie pozwala wysyłać avatarów mimo późniejszych zmian.

Problem jest dla mnie istotny ponieważ forum już trochę działa. W ostateczności można wyimportować bazę ale powiem szczerze uważam to rozwiązanie za trochę ryzykowne.

Konsultant na home.pl nie potrafił mi pomóc :cry:

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”