Problem w aktualizacji z 2.0.18 na 2.0.19

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 26 stycznia 2006, 18:12

skoro zmian nie zapamiętuje to najprawdopobobniej źle edytowany plik php albo co bardziej prawdopodobne nie ma gdzie wpisać nowej wartosci czyli nie dokładnie aktualizowana tabela w bazie sql

a nawet jesli masz race to wystarczy aby wgrał na serwer plik board_config_body.tpl bo to on odpowiada za wyświetlanie opcji w AP - konfiguracja :D

aktualizowałeś forum do wersji 18 czy odrazu taką zainstalowałeś ?? a potem dodawałeś 19 ??
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 26 stycznia 2006, 22:01

mateusz pisze:a nawet jesli masz race to wystarczy aby wgrał na serwer plik board_config_body.tpl bo to on odpowiada za wyświetlanie opcji w AP - konfiguracja
Chyba się pomyliłem :) Musiałem przysiąść nad tym błędem :)

mateusz pisze:co bardziej prawdopodobne nie ma gdzie wpisać nowej wartosci czyli nie dokładnie aktualizowana tabela w bazie sql
To jest w 100% rozwiązanie problemu.

Musisz zaktualizować tabelę phpbb_config i nadać jej nowe wpisy, inna tabele za to nie odpowiada :).
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

NorthAngel

Post autor: NorthAngel » 26 stycznia 2006, 22:21

Dzieki ze chcecie mi pomoc, ale w panelu admina w konfiguracji niechce mi zapamietac tylko tej jednej wartosci ktora na screenie zaznaczylem na czerwono, w to puste okienko wpisuje np 3 i pozniej daje wyslij i dalej jest w tym miejscu puste okienko a powinno zapamietac 3 -> to jest screen
Moze jednak bedziecie tak dobrzy i podacie mi jakies rozwiazanie lub kod za prawidlowe dzialanie tego, bardzo Was prosze..

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 27 stycznia 2006, 09:57

NorthAngel pisze:Moze jednak bedziecie tak dobrzy i podacie mi jakies rozwiazanie lub kod za prawidlowe dzialanie tego, bardzo Was prosze..
Nie znam na pamięć zapytania SQL, poszukaj w katalogu install tych zapytań dla tabeli phpbb_config :).
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”