Jaki wpisać adres FTP w IE??

Rozmowy z innymi użytkownikami forum na różne tematy, niekoniecznie związane ze skryptem phpBB.
Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Posty: 4564
Rejestracja: 24 czerwca 2005, 13:36
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Jaki wpisać adres FTP w IE??

Post autor: daroPL » 27 czerwca 2005, 13:48

Chce sprobować przesłać pliki przez Internet Explorer co mam wpisać jako adres jeśli ma serwer na lycosie??

Gonzo
Posty: 179
Rejestracja: 14 maja 2005, 17:17
Kontakt:

Post autor: Gonzo » 27 czerwca 2005, 14:33

To samo co musisz wpisać w polu "host" w np. Total Commanderze. Dalej powinien wyświetlić się monit o hasło oraz login.

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Posty: 4564
Rejestracja: 24 czerwca 2005, 13:36
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: daroPL » 29 czerwca 2005, 13:58

Wpisałem i pisze ze limit czasu został przekroczony i nie pyta się o login i hasło.To co ma zrobić??

azidg
Posty: 22
Rejestracja: 27 czerwca 2005, 08:16
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontakt:

Post autor: azidg » 29 czerwca 2005, 18:06

zalezy od ftp, moze jest zajety, moze padl... itd.
Najlepsha Obr0na - AttaCk!

Awatar użytkownika
Lilly
Posty: 118
Rejestracja: 19 maja 2005, 11:53
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Lilly » 30 czerwca 2005, 20:44

Sprobuj wpisac:
ftp://login@adres.ftp/
IE powinien poprosic o haslo. Podkreslam, ze protokol ftp w przegladarce sluzy tylko do sciagania plikow z serwera - nie da sie poprzez niego nic wysylac ;-)
Forum grupy konwentowo-rpgowej: Hysteria
Obrazek
Jesli pomoglam, prosze o plusika ;-)

MdK
Zasłużony
Posty: 414
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:02
Lokalizacja: Lubiewo
Kontakt:

Post autor: MdK » 01 lipca 2005, 10:59

Ja właśnie uzywam IE jako przeglądarkę FTP. Jeżeli Ci sie pojawia taka informacja, to znaczy, ze masz XP SP 2, które blokuje FTp. W takim przypadku pobiera się xp-AntiSpy PL.

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Posty: 4564
Rejestracja: 24 czerwca 2005, 13:36
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: daroPL » 01 lipca 2005, 11:30

Mam i co mam tam ustawić, żeby działało??

Awatar użytkownika
Lilly
Posty: 118
Rejestracja: 19 maja 2005, 11:53
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Lilly » 01 lipca 2005, 14:18

uszi pisze:Jeżeli Ci sie pojawia taka informacja, to znaczy, ze masz XP SP 2, które blokuje FTp.
Hmm... w zasadzie tez mam XP SP 2 i nigdy nic mi ftp nie blokowalo. Chyba, ze to firewall
Forum grupy konwentowo-rpgowej: Hysteria
Obrazek
Jesli pomoglam, prosze o plusika ;-)

MdK
Zasłużony
Posty: 414
Rejestracja: 17 maja 2005, 18:02
Lokalizacja: Lubiewo
Kontakt:

Post autor: MdK » 06 lipca 2005, 10:50

Lilly pisze:
uszi pisze:Jeżeli Ci sie pojawia taka informacja, to znaczy, ze masz XP SP 2, które blokuje FTp.
Hmm... w zasadzie tez mam XP SP 2 i nigdy nic mi ftp nie blokowalo. Chyba, ze to firewall
SP 2 blokuje ftp... Próbowałem wszystkich programów FTP, firewalla wyłączyłem i nic... Kolega polecił xp-AntiSpy PL... i działa :)

Gonzo
Posty: 179
Rejestracja: 14 maja 2005, 17:17
Kontakt:

Post autor: Gonzo » 06 lipca 2005, 11:14

Blokuje powiadasz? Ja xp-AntiSpy nie używałem, może dlatego, że wyłączenie automatycznych aktualizacji, pobieranie licencji itp. byłoby dla mnie nonsensowne, bowiem posiadam oryginalną wersję tego systemu. Podobnie (prawdopodobnie Ty) pisałeś w innym wątku i nie daje mi to spokoju. A jakie opcje "odblokowałeś" AntiSpy?

Awatar użytkownika
Lilly
Posty: 118
Rejestracja: 19 maja 2005, 11:53
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Lilly » 06 lipca 2005, 11:29

Hmm... przed pobraniem licencji rzeczywiscie moze byc problem.
Chociaz AntySpy'a i tak warto odpalic od czasu do czasu - dla samej "czystosci" systemu ;-)
Forum grupy konwentowo-rpgowej: Hysteria
Obrazek
Jesli pomoglam, prosze o plusika ;-)

ODPOWIEDZ