Problem z wczytywaniem forum

Rozmowy z innymi użytkownikami forum na różne tematy, niekoniecznie związane ze skryptem phpBB.
Dziubassek

Problem z wczytywaniem forum

Post autor: Dziubassek » 27 lipca 2008, 12:32

Witam czy ma ktos z was jakikolwiek pomysl czego moze to byc wina ze jak wchodze na forum z adresu www to pokazuje mi strone z adresem hostingu mojej domeny. Innym uzytkownikom dziala normalnie tylko ja nie moge wejsc na forum. A jestem adminem glownym serwa i domeny. Czym moze to byc spowodowane. Inne osoby z innych miast wchodza normalnie. Pytalem kilka osob w mojej sieci osiedlowej i zadna z nich nie moze wejsc na forum po wpisaniu adresu www. Pokazuje sie tylko informacja ze domena jets obslugiwana przez home.pl i po chwili przenosi mnie na te strone. Czy to jakas awaria serwera ? domeny czy jakos zle cos wprowadzilem. Prosze o pomoc !! z gory dziekuje !!

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: Problem z wczytywaniem forum

Post autor: daroPL » 27 lipca 2008, 15:28

Kiedy wykupiłeś domenę? Poczytaj o odświeżaniu dns'ów domeny (w sieci lokalnej) - choć nie jestem pewień czy to pomoże.

Dziubassek

Post autor: Dziubassek » 27 lipca 2008, 15:50

Witam domene wykupilem w piatek. I tak wlasnie dziala dziwnie u innych smiga bez problemu nie wiem czego ja tak mam. Pozatym nawet jak sie chce zalogowac to odsyla mnie na ta strone domeny.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 27 lipca 2008, 20:33

Widocznie DNS-y nie rozeszły się jeszcze po Twojej sieci. Jednak w Twoim przypadku trwa to dosyć długo. Spróbuj skontaktować się z administratorem sieci. Miałem podobny przypadek, ale u mnie odświeżenie trwało około 30min dłużej. Taka sama sytuacja jest jeśli wchodzisz przez http://www... i przez samo http://...?

Przenoszę też do bardziej odpowiedniego forum. Zmień nazwę tematu na adekwatniejszą do treści.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne dyskusje”