Samoczynna aktualizacja

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.2.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i rozszerzeniami.
Nowy php3.3.0
Posty: 9
Rejestracja: 10 czerwca 2020, 09:34

Samoczynna aktualizacja

Post autor: Nowy php3.3.0 » 09 sierpnia 2020, 12:18

Mam pytanie czy ktoś wie co to jest . Mam wersie 3,3.1 i co się stało sama się zaktualizowała i zmieniła logo z mojego które wprowadziłem na phpBB

vader
Moderator
Posty: 1235
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Samoczynna aktualizacja

Post autor: vader » 09 sierpnia 2020, 12:28

Wydzieliłem temat. Jaką miałeś do tej pory wersję phpBB? Możesz w logach phpBB sprawdzić, kiedy się stała ta samoczynna aktualizacja. Jeśli ty tego nie zrobiłeś, to wina leży po stronie hostingu. phpBB nie ma automatycznej instalacji i wymagany jest dostęp do ftp. Więc albo sam możesz to zrobić, albo ktoś z dostępem do ftp lub hostingu.

ps. standardowo brakuje podstawowych informacji. Jaki masz adres forum, hosting itp. Kiedy zauważyłeś problem, czy coś instalowałeś.

Nowy php3.3.0
Posty: 9
Rejestracja: 10 czerwca 2020, 09:34

Re: Samoczynna aktualizacja

Post autor: Nowy php3.3.0 » 09 sierpnia 2020, 12:51

Nic nie instalowałem nawet nie wchodziłem dziś do panelu pphBB . Nie wchodziłem też do panelu hostingu to rano było wszystko normalnie a po kilku godzinach nastąpiła zmiana logo na pphBB i aktualizacja języka polskiego co widziałem bo pierwszy raz musiałem go dograć .

Nowy php3.3.0
Posty: 9
Rejestracja: 10 czerwca 2020, 09:34

Re: Samoczynna aktualizacja

Post autor: Nowy php3.3.0 » 09 sierpnia 2020, 12:55

wcześniejsza wersja to phpBB 3,3,0 i zaktualizowała sie do 3,3,1

vader
Moderator
Posty: 1235
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Samoczynna aktualizacja

Post autor: vader » 09 sierpnia 2020, 13:37

Skontaktuj się z hostingiem + zobacz logi, kiedy nastąpiła taka aktualizacja.

Dodatkowo proszę, abyś przed wysłaniem posta sprawdził go np., na stronie www.ortograf.pl, bo brakuje interpunkcji. Dodatkowo kropki na końcu, nie poprzedza się spacją.

Nowy php3.3.0
Posty: 9
Rejestracja: 10 czerwca 2020, 09:34

Re: Samoczynna aktualizacja

Post autor: Nowy php3.3.0 » 09 sierpnia 2020, 15:13

Odnośnie tych interpunkcji to też może poradzisz . Nowa klawiatura już druga i nie działa tak jak piszesz . Windows 10 najnowsza wersja co ty na to gdzie jest przyczyna ąśćźł itp. nie widzi co pewien czas nie jest to stałe . Odnośnie phpBB to sprawdziłem nową wersja 3,3,1 została wydana 07.08.2020 roku i mój hosting automatycznie uaktualnił do nowej wersji . Nowinka plik site_logo jest zabezpieczony by nie wymieniać go na własne logo . To widzę że pytałem czy ktoś wie a sam odpowiedziałem na swoje pytanie .

vader
Moderator
Posty: 1235
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Samoczynna aktualizacja

Post autor: vader » 09 sierpnia 2020, 15:24

Nowy php3.3.0 pisze:
09 sierpnia 2020, 15:13
Odnośnie tych interpunkcji to też może poradzisz . Nowa klawiatura już druga i nie działa tak jak piszesz . Windows 10 najnowsza wersja co ty na to gdzie jest przyczyna ąśćźł itp. nie widzi co pewien czas nie jest to stałe . Odnośnie phpBB to sprawdziłem nową wersja 3,3,1 została wydana 07.08.2020 roku i mój hosting automatycznie uaktualnił do nowej wersji . Nowinka plik site_logo jest zabezpieczony by nie wymieniać go na własne logo . To widzę że pytałem czy ktoś wie a sam odpowiedziałem na swoje pytanie .
To popraw interpunkcje samemu.

A można zrobić to szybko, wystarczy tylko chcieć.. poza tym składnia też nie jest poprawna językowo.
Odnośnie do tych interpunkcji, to też może poradzisz. Nowa klawiatura już druga i nie działa tak jak piszesz. Windows 10 najnowsza wersja co ty na to? Gdzie jest przyczyna, ąśćźł itp. nie widzi. Co pewien czas, nie jest to stałe. Odnośnie do phpBB to sprawdziłem nową wersję 3,3,1, została wydana 07.08.2020 roku i mój hosting automatycznie uaktualnił do nowej wersji. Nowinka plik site_logo jest zabezpieczony, by nie wymieniać go na własne logo. To widzę, że pytałem, czy ktoś wie, a sam odpowiedziałem na swoje pytanie.
Natomiast logo na pewno można zmienić. Hosting nie ma żadnych podstaw, aby to zablokować. Podrzuć adres forum, to zobaczmy w czym jest problem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Użytkowanie”